Mor och son ska ha kidnappat kvinnor

avJohanna Hellsten

Misstänks ha hållit dem som sexslavar

Den 80-åriga mamman åtalas för att tillsammans med sin son och ytterligare en man ha kidnappat flera kvinnor.

Trion misstänks ha hållit kvinnorna inspärrade som sexslavar och planerat att sälja dem till andra män. En av männen misstänks även för våldtäkt.

– Min klient nekar till brott, säger 45-åringens advokat till Brottscentralen.

De tre personerna har nu åtalats vid Lunds tingsrätt för bland annat människorov av flera kvinnor i slutet av juli på olika platser i Skåne.

De misstänkta är en 80-årig mamma, hennes 39-årige son och en 45-årig man från Skåne.

Det hela ska, enligt åtalet, ha börjat den 23 juli i år. Två av de misstänka ska då ha gått fram till en kvinna i Malmö och försökt dra in henne i sin bil, något som misslyckades.

Lurade in offer i bil

Därefter tycks de åtalade ha bytt taktik.

Dagen därpå lyckades 39-åringen lura två rumänska kvinnor att följa med honom i bilen. Mannen har sedan kört till en parkeringsplats, där 45-åringen och den 80-åriga mamman väntat.

Där har de misstänkta, enligt åklagaren, tagit strypgrepp på och knivhotat offren. Kvinnorna ska sedan ha tvingats på ögonbindlar, handbojor och munkavle. Dessutom ska deras ansikten ha täckts med huvor och silvertejp.

Kvinnorna har sedan förts till en lägenhet i Staffanstorp där de hållts fångna. I vittnesförhör uppger kvinnorna att de fruktat för sina liv, och att de sett knivar utplacerade i lägenheten.

Ska ha våldtagits

Enligt åtalet har 39-åring utsatt kvinnorna för upprepade våldtäkter. Och båda de misstänka männen ska ha försökt sälja kvinnorna, bland annat via en eskortsajt.

Dagen efter de kidnappats lyckas kvinnorna fly från lägenheten.

39-åringen ska senare samma dag ha åkt till Malmö för att ”hämta nya kvinnor”, enligt åklagarens tidigare uttalande.

Än en gång ska sonen ha ljugit för att få med kvinnorna frivilligt i bilen. Den här gången handlar det, enligt åtalet, om tre rumänska kvinnor. Men kvinnorna lyckad fly från platsen efter en våldsam situation på en parkering.

39-årigens advokat vill inte uttala sig alls om fallet. 45-åringens advokat:

– Min klient nekar till brott, säger Henrik Bolander till Aftonbladets tv-program Brottscentralen.

39-åringen är enligt uppgift sedan tidigare dömd bland annat för grovt koppleri.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö

Brott