Rättegång inledd för Vårgårdamord

KRIM

När 24-åringen fick veta att tidigare flickvännen var gravid med hans barn - och att hon inte längre ville vara tillsammans med honom - slog det slint.

Han fällde flickvännen med hårda knytnävsslag och ströp henne slutligen.

Nu har rättegången om mordet i Vårgårda inletts.

Den 24-årige mannen har i förhören erkänt gärningen men hävdar att det aldrig var meningen att ex-flickvännen skulle dö. Han medger att det kan röra sig om misshandel och eventuellt vållande till annans död - men inte mord.

Åklagaren Robert Beckard anser att det finns flera försvårande omständigheter. Inte minst det faktum att kvinnan var gravid i 20:e veckan, och att han visste om att han var den blivande pappan.

Kvinnan var lycklig över att ha blivit med barn och hade precis visat honom ultraljudsbilder som tagits helt nyligen. Däremot ville hon inte veta av honom som pappa.

Dumpade honom

De hade tidigare varit tillsammans i ett och ett halvt år. I förhören berättade 24-åringen att hon dumpade honom den här dagen.

– Hon sa: Jag tror inte att vi kommer hitta tillbaka till varandra. Vi kommer inte att bli tillsammans nu.

Efter dådet flydde 24-åringen utomlands. Två veckor efter mordet kunde han gripas i Hannover. Han kunde spåras tack vare en dejtingapp.

Kvinnan hade tidigare anmält att hon blivit misshandlad av 24-åringen. Men polisen hann aldrig hålla något förhör. Dagen då det var inplanerat hittades hon död.

Rättegången kommer att pågå i fyra dagar.

ARTIKELN HANDLAR OM