Fräcka tjuven i Eskilstuna dömd – får skyddstillsyn

KRIM

Mannen smög upp bredvid åldringar vid bankomater och ryckte till sig deras pengar. En kvinna föll och bröt handleden vid den fräcka stölden.

Nu har mannen dömts skyddstillsyn och ska betala drygt 20 000 i skadestånd.

Det var i mitten av augusti som Eskilstunapolisen fick in två anmälningar om stölder vid en bankomat vid Sveaplan i Eskilstuna. En man hade ställt sig nära två äldre personer när de skulle ta ut pengar och när kontanterna matades ut tog han dem och sprang.

En kvinna i 90-årsåldern som drabbades av tjuven föll vid stölden och bröt handleden.

Polisen spanade vid bankomaten

Efter de två stölderna började polisen spana vid bankomaten och den 18 augusti slog mannen till igen. Då stal han pengar från en man och lämnade platsen springande. Men poliserna som såg händelsen tog upp jakten och kunde gripa mannen i närheten av brottsplatsen.

Den 12 september åtalades mannen misstänkt för tre grova stölder, vållande till kroppsskada och ringa narkotikabrott. I början av oktober meddelades domen där mannen fälldes för samtliga brott.

Dömd för stölder och bruten handled

Straffet blev skyddstillsyn med särskild behandlingsplan, och om fängelse hade dömts ut hade straffet blivit ett år och två månader. Mannen ska även betala 7000 kronor vardera till de tre brottsoffren i skadestånd samt ytterligare 2400 kronor till den kvinna som skadade handleden.

ARTIKELN HANDLAR OM