Varnar för bussmannen - tafsar på flickor och unga kvinnor

Buss-mannen misstänks för flera sexuella ofredanden mot unga kvinnor och flickor i södra Stockholm.

I sex olika fall har mannen tafsat på offren på låren och upp mellan deras ben.

Nu varnar polisen för mannen och ber om hjälp från allmänheten.

Mannen misstänks för att vid sex olika tillfällen har utsatt unga kvinnor och tjejer för sexuella ofredanden på bussar som längs linjer i södra Stockholm.

Enligt polisen avleder mannen offrens uppmärksamhet med hjälp av flera väskor och påsar, som delvis hamnar i knäet på de unga kvinnorna och flickorna.

Offren har, till en början, inte förstått att det varit mannens hand som tagit på deras lår, utan tänkt att det var en påse eller väska.

– Det man vet är att han jobbar på ett förslaget sätt, lite som ett ”ficktjuvsbeteende”. Tjejerna har berättat att de inte märkt något förrän handen plötsligt är mellan deras ben, säger Cecilia Närfors, förundersökningsledare på polisen.

Polisen behöver hjälp

Det första anmälda brottstillfället var i november 2016 och det senaste anmälda brottet var i februari 2017. Offren är mellan 15–22 år.

Polisen behöver hjälp med tips för att kunna hitta mannen eller få en identitet på honom. Har du sett något eller upplevt något - hjälp polisen och tipsa.

– Vi sitter med sex ärenden som vi utreder nu, men vi vet inte om det hänt ytterligare gånger. Vi behöver få honom identifierad, säger Cecilia Närfors.

Mannen beskrivs vara i 40-45 års åldern, har mörkt kort hår, mörka markerade ögonbryn. Han ska ha stor näsa, inget skägg eller mustasch (men skäggstubb vid något tillfälle) och gropar och ärr i ansiktet.

Vill du tipsa polisen eller anmäla brott ring 114 14. Tips kan du också mejla till efterlysning@aftonbladet.se

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN