Våldtog sonens flickvän – döms till fängelse

avMira Micic

En 47-årig man döms till fängelse för att ha våldtagit sin sons flickvän när sonen var bortrest.

Mannens förklaring var att hon alltid tidigare varit vänlig mot honom.

En onsdagskväll i november var den unga kvinnan ensam hemma med sitt barn i bostaden i Örebro. Hennes pojkvän och dennes 47-årige far, som bodde tillsammans med dem, var då på en arbetsresa i Stockholm och skulle vara borta ett tag.

Men strax efter 21-tiden på kvällen kom plötsligt pojkvännens pappa hem. Kvinnan som just hade städat klart och lagt sitt barn satt i soffan i vardagsrummet.

47-åringen kom dit och slet av henne kläderna. Kvinnan skrek och kämpade emot men lyckades inte värja sig mot mannen som var mycket större.

Mannen häktades samma kväll, misstänkt för våldtäkt.

Han nekade till brott men medgav att han gjort sexuella närmanden mot den unga kvinnan.

Kördes till sjukhus

Mannens version var att de satt i soffan och samtalade när det hände.

Han ville först inte göra något, men sedan gick det som av automatik. Han kan inte förklara vad som for genom hans huvud just då, som gjorde att han trodde att han fick närma sig henne”, står det i tingsrättens handlingar.

Under rättsprocessen sa 47-åringen att han ”hade fått intrycket att hon inte hade något emot det, särskilt eftersom hon tidigare har varit vänlig mot honom”, men medgav även att hon kämpade emot och även sa till honom att sluta. Men han fortsatte då han tyckte att ”hennes ansiktsuttryck var lekfullt som att hon inte menade det”.

Som exempel på vänlighet som hon tidigare visat honom nämnde mannen att hon bland annat ”visat honom sina klänningar” vid ett tillfälle.

Han hävdade också att han avbröt gärningen när han till sist insåg att hon inte ville ha sex med honom.

Polispatrullen som larmades till bostaden samma natt körde den chockade kvinnan till sjukhuset.

Nu har 47-åringen dömts i Örebro tingsrätt till fängelse i två år och tre månader. Han utvisas också från Sverige i fem år.

ARTIKELN HANDLAR OM

Örebro

Brott

AB Voice

Våldtäkt