Mordet på Kim Wall

Kim Walls pojkvän vittnade i rättegången mot Madsen

Av: 

Johanna Rapp

KRIM

Flera vittnen kommer i dag att höras i tingsrätten i Köpenhamn under den tredje rättegångsdagen mot mordåtalade Peter Madsen.

Under förmiddagen har rättsläkaren hörts om detaljerna om de skador som Kim Walls kropp hade när den hittades.

Nu på eftermiddagen hörs bland annat Kim Walls pojkvän.

Aftonbladet är på plats och rapporterar direkt.

OBS! Den här artikeln har tidigare innehållit ett liveflöde som inte längre stöds av vår nuvarande sajt. Övrig text i artikeln kan fortfarande innehålla syftningar till det flödet.

Rättsläkaren Christina Jacobsen var ett av de vittnen som i dag hörts i rätten vid rättegången mot Peter Madsen.

Att exakt ange vad som orsakade Kim Walls död är inte möjligt, har hon förklarat. En av anledningarna är att det innebär stora svårigheter att undersöka kroppsdelar som länge legat i vattnet.

Däremot har hon har under förmiddagen punkterat ett av Madsens tidigare uttalanden: det om att han styckat kroppen flera timmar efter det att Kim Wall ska ha dött, enligt honom till följd av en olycka ombord ubåten.

– Vissa av skadorna har uppkommit kring dödens inträffande, eller kort därefter – inte flera timmar senare, vittnade rättsläkaren.

Samtidigt kunde hon inte bekräfta en exakt tidspunkt för alla skadorna på torson.

Fyra vittnen till i eftermiddag

Peter Madsen har uppgett att ett fel uppstod på ubåten, och att luckan ner till ubåten slog igen på grund av att det skapats ett undertryck. Själv försökte han fixa felet på utsidan, medan Kim Wall då var nere i ubåten. Enligt Madsens vittnesmål ska han, när han sedan fick upp luckan igen, ha mötts av en varm gas, och Kim Wall ska ha dött av kolmonxidförgiftning.

När åklagaren under förmiddagen frågade ut rättsläkaren finns det dock inget som tyder på att kroppen utsatts för varm luft.

Däremot kan det inte uteslutas att Kim Wall förgiftats. Rättsläkaren vittnade om att det inte finns några spår som tyder på detta, men att sådana spår kan ha lämnat kroppen.

Under eftermiddagen hörs ytterligare fyra vittnen.

Den förste är Kim Walls pojkvän, som berättar om bakgrunden till Walls möte med Peter Madsen, och vad han gjorde när hon inte kom återvände hem. Pojkvännen säger också:

– Hon var rädd för ubåten.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den nya muminmuggen 2021 finns hos Cervera – förhandsboka nu!

Cervera

Publisert:

LÄS VIDARE

Ubåtsexpert kan omkullkasta Madsens förklaring

ÄMNEN I ARTIKELN

Mordet på Kim Wall

Peter Madsen

Kim Wall

Köpenhamn

Våldsbrott