Mordförsöket filmades av butikens kamera

Uppdaterad 2016-11-24 | Publicerad 2016-11-22

En 17-åring dömdes i dag för att ha knivskurit en ung man utanför ICA på Frösön.

Större delen av händelseförloppet fångades på butikens övervakningskamera.

I dag föll domen mot en 17-åring som åtalades för mordförsök efter att ha knivskurit en annan ung man. Det hela utspelade sig utanför ICA Vallhalla på Frösön den 14 februari i år. 17-åringen dömdes till ungdomsvård i 1 år och sex månader. Han ska också betala nästan 130 000 kronor i skadestånd. Enligt 17-åringens advokat kommer de att överklaga domen.

– Vi kommer att analysera domen närmare men jag vill att hovrätten ska ogilla åtalet och frikänna min klient, säger Jakob Machuca, 17-åringens advokat.

Filmades av butiken

På övervakningsfilm från butiken ser man hur flera personer rör sig in och ut ur butiken. Utanför uppstår något slags bråk och bakom butiken blir offret knivhuggen, bland annat i buken. Därefter kunde han ta sig tillbaka in i butiken och få hjälp.

– Att det fastnade på film betyder att det finns tider och att det går att fastslå att vissa personer var på plats, säger Eva Lena Rimér, vice chefsåklagare.

Ytterligare två personer åtalades också för inblandning i mordförsöket men de friades båda två, en av männen dömdes för misshandel vid ett annat tillfälle.

Följ ämnen i artikeln