Polisens spår efter yxrånarna – Göteborgsdialekt

avCarl Hedlund

Publicerad:
Uppdaterad:

Två maskerade rånare slår yxan i kassan framför ögonen på personalen. Polisen behöver nu hjälp med att identifiera gärningsmännen efter ett brutalt rån på Coop i Edsbruk i Småland.

– Vi har inget som pekar mot någon misstänkt, säger polisinspektör Gunnar Ege.

Strax efter halv nio i fredagskvälls stormar två maskerade män in på Coop i Edsbruk i Småland. I butiken står en ensam personal. Det här är början på ett brutalt rån.

– Ja, det är ett väldigt brutalt rån. Det rusar ju in två stycken med höjda yxor och den ena av dem slår ju ett väldigt kraftigt slag bredvid kassören, säger inspektör Gunnar Ege på polisen i Västervik.

Pratade med Göteborgsdialekt

Rånarna lämnar fram en påse till butikspersonalen och beordrar honom att fylla den med pengar. Personalen tvingas under hot in i kontoret där han plockar ut ett femsiffrigt belopp ur värdeskåpet och ger rånarna. Därefter tar en av rånarna cigaretter från kassan innan de försvinner ut ur butiken.

Nu behöver polisen hjälp med att identifiera gärningsmännen, som beskrivs som långa och som möjligen pratade med göteborgsdialekt.

– Den ena är relativt kraftigt byggd, ganska smärt i kroppen och de pratar som sagt lite Göteborgsdialekt mellan sig. Den andra gärningsmannen är också en storvuxen pojke i samma läng men han är lite rundare i kroppsformen.

Misstänkt röd bil

Polisen är även intresserade av en liten röd bil av äldre modell som stod parkerad i närheten av butiken.

– Vi sätter den i samband med rånet. Det var kanske en Fiesta, smutsig och med en trasig backlykta.

Butikschefen på Coop beskriver att han blev chockad när han hörde om rånet och att de nu har gjort visa ändringar gällande säkerheten i butiken.

– Det har skapat oro och osäkerhet kring arbetssituationen, säger Kurt Hellstrand.

Känner du igen gärningsmännen – eller har du andra uppgifter att lämna i fallet – hör då av dig till polisen på 114 14 eller mejla oss på tips@brottscentralen.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott