Brott

GW: ”Vi måste ha hjälp av den stora detektiven allmänheten”

Av: 

Evalisa Wallin

KRIM

Anders Kalin skulle fyllt 65 i december. Men den nyblivne pensionären i Kallhäll hittades ihjälslagen den 10 november - ett mord där ingen ännu gripits.

Nu går polisen ut i Veckans brott i SVT och hoppas få in tips.

– Varenda steg han tar är intressant, säger Leif GW Persson i Veckans brott i SVT.

Det var vid klockan 20.30 på kvällen den 10 november som polisen larmades till vägen mot pendeltågstationen utanför Arlas stora mejeri i Kallhäll norr om Stockholm. En man som senare visade sig vara Anders Kalin, 64, hittades död vid sidan av vägen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet hade han blivit svårt misshandlad och även knivskuren. Det ska även ha hittats blodspår i området kring platsen där Anders Kalin låg.

”Var tillfreds med livet”

Polisen lyckades först inte identifiera honom men snart stod det klart att det var Brittmarie Bomans yngre bror som hittats död. Något som chockat familjen.

– Det var en väldigt fin bror som var väldigt tillfreds med livet. Han var ganska nybliven pensionär och njöt av att vara ledig och ta sina promenader, säger hans syster Brittmarie Boman.

– Han hade funnit en bra plats i livet, säger systern.

Polisen vill ha hjälp med vittnen

Anders Kalin var enligt familjen mån om att inte ställa till bråk och det finns ingen tidigare brottslighet eller konflikt där polisen kunnat hitta en motivbild. Han var van fjällvandrare, och brukade dagligen ta promenader i Kallhäll där han bodde större delen av sitt liv.

Fredagen den 10 november gick han ut på sin vanliga eftermiddagspromenad men kom aldrig hem. Anders Kalin hittades klockan 20.36 på kvällen men enligt polisen kan överfallet ha skett tidigare. Han hittades utanför Arlas mejeri i Kallhäll men polisen har funnit blodspår 150 meter från fyndplatsen.

Man tror att överfallet ska ha skett mellan klockan 16.30 och 17.30, och att Anders Kalin blivit liggande nära gångvägen. Han har sedan själv gått till platsen utanför mejeriet där han hittas.

– Vi har fått in iakttagelser från personer som trott att han varit berusad och som inte förstått att han varit skadad, säger Patrik Zanders i Veckans brott i SVT.

Söker tre unga män

Under eftermiddagen har tre unga män setts både vid gångvägen och även senare vid pendeltåget och polisen vill gärna komma i kontakt med dem. Det är i nuläget oklart vad de sett eller hört av överfallet.

Polisen vill också ha in iakttagelser från 16.30 fram till att Anders Kalin hittas död klockan 20.36 fredag den 10 november. 64-åringen var klädd i mörka byxor, vinröd tröja, mörk jacka och grå toppluva den aktuella dagen.

– Varenda steg han tar är intressant. Vi är inte säkra på när han lämnar sin lägenhet men det måste varit efter halv två, säger Leif GW Persson i Veckans brott i SVT.

Kriminologiprofessorn tror att fallet går att lösa.

– Men vi måste ha hjälp av den stora detektiven allmänheten, säger han i programmet.

Den som har tips kan ringa polisen på telefonnummer 010 563 08 70.

ANNONS

Ellos STORA sommarrea är igång! Upp till 30% på dyraste varan!

Extern länk från Ellos

Till kampanjen!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Brott

Järfälla

Polismyndigheten