Märsta

Stor insider-stöld på Coop: ”Väldigt välplanerat”

Av: 

Jamshid Jamshidi

KRIM

”Visste att kamerorna var ur funktion”

Coop i Märsta.
Coop i Märsta.

En spektakulär och välplanerad stöld inträffade på Coop i Märsta.
Enligt uppgifter till Aftonbladet ska det vara en anställd som stulit 300 000 kronor.
Övervakningskamerorna var urkopplade och den anställde lyckades försvinna spårlöst med kontanterna.

Det var i samband med öppningen på Coop i Märsta, norr om Stockholm, som polisen i lördags morse kallades till butiken. Butikspersonal hade upptäckt att kontanter försvunnit. Efter stölden stoppades försäljningen i butiken under hela förmiddagen.

– Samtalet kom in klockan sju, klockan åtta var polisen på plats för att ta upp en anmälan, säger stationsbefälet Mikael Pelagalii vid Polisen Stockholm Nord.

Anställd stal 300 000

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska det vara en anställd som stulit 300 000 kronor från butiken. Han ska ha vetat att pengarna låg kvar i butiken och slog till strax innan öppning.

– Det är en stor summa, exakt vilken summa det är kan jag inte kommentera, säger Pelagalii.

När butikspersonalen upptäckt att kontanterna försvunnit kunde de snabbt peka ut den anställde. Polisen gjorde en husrannsakan i den misstänktes lägenhet men fann inte ett spår av stöldbytet.

– Jag kan inte gå in på detaljer på grund av förundersökningssekretess men jag kan bekräfta att man inlett en förundersökning gällande grov trolöshet mot huvudman, säger Mikael-Olof Koskenniemi, gruppchef vid Polisen Stockholm Nord.

”Väldigt välplanerat”

Enligt en polis med insyn i utredningen så var stölden väldigt välplanerad. Den anställde visste att kamerorna var urkopplade. Han visste även exakt var pengarna fanns. När han väl fick tag på de 300 000 kronorna så försvann han spårlöst. Han är nu anhållen i sin utevaro av åklagare.
– Vi kan bekräfta att Stora Coop i Märsta utsattes för en stöld tidigt på lördagsmorgonen. Polisen var snabbt på plats och har inlett en förundersökning. Vi bistår med vad vi kan i polisens arbete. I nuläget har vi inte några ytterligare kommentarer att ge utan avvaktar resultatet från utredningen, säger Louise Stephan på Coops pressjour.

ANNONS

Kids deal - 25% rabatt på barnkläder & skor från Ellos kollektioner!

Extern länk från Ellos

Till REAN!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Märsta

Brott

Coop