Två misstänkta gruppvåldtäkter i natt

Av: Erik Melin, Linda Hjertén

Publicerad:
Uppdaterad:

I lördags inträffade ytterligare ett gruppvåldtäktsförsök

Under natten och gårdagskvällen misstänks två gruppvåldtäkter ha ägt rum i Kalmar kommun.

Nu kommer nya uppgifter om att ytterligare ett gruppvåldtäktsförsök ska ha inträffat i länet natten mot lördagen.

En kvinna drogs av sin cykel – sedan försökte en grupp på sex män att våldta henne.

– Brottet avbröts av ett gäng killar och vi vill gärna ha kontakt med dem, det kan hjälpa utredningen framåt, säger Maya Forstenius, presskommunikatör vid polisen region syd.

Polisen utreder just nu fyra misstänkta gruppvåldtäkter och gruppvåldtäktsförsök i Kalmar län.

Samtliga fallen har ägt under den senaste veckan och två av de misstänkta gruppvåldtäkterna inträffade i går kväll och i natt.

Plockade svamp

• Först kom ett larm till polisen i går kväll om att en gruppvåldtäkt inträffat någon gång mellan klockan 21-22. Offret är en kvinna i 50-årsåldern som misstänks ha överfallits utomhus av tre gärningsmän. Enligt uppgifter till Aftonbladet överfölls hon när hon var ute i ett område utanför Kalmar och plockade svamp.

• Under natten, mellan klockan 01 och 02, misstänks ytterligare en våldtäkt ha inträffat i en lägenhet i tätorten Kalmar. Två okända gärningsmän ska där ha våldtagit en kvinna i 30-årsåldern. Enligt Sveriges Radio Kalmar så var det en närstående till kvinnan som larmade polisen.

I båda fallen ska kvinnorna ha våldtagits av för dem helt okända personer och ingen är ännu gripen för något av brotten.

Nu jobbar polisen vidare med spårsökning på de båda brottsplatserna. Man kommer även att hålla nya förhör med de båda kvinnorna.

Vad för signalement som finns på de misstänkta förövarna är ännu oklart.

Slet sönder kläderna

• I tisdags inträffade ytterligare en misstänkt gruppvåldtäkt, också det i Kalmar län. En eller flera gärningsman våldtog en 17-årig flicka, enligt uppgifter till Aftonbladet genomfördes brottet i ett skogsparti nära platsen där flickan bor. Inte heller i det fallet är någon gripen.

Nu kommer tidningen Barometern med nya uppgifter om att ett försök till en gruppvåldtäkt inträffat.

• I lördags natt cyklade en kvinna i 30-årsåldern hem från en restaurang i Borgholm i Kalmar län då händelsen inträffade på en cykelväg mellan Borgholm och Köpingsvik. När kvinnan cyklade förbi en grupp på sex män säger hon att de välte hennes cykel och sedan försökte våldta henne. Männen var för henne helt obekanta.

En av männen satte sig på hennes ben och slet sönder hennes kläder samtidigt som han skrek åt henne. En av de saker som kvinnan kommer ihåg tydligt från händelsen är att det var ungdomar som pratade skånska som attackerade henne.

Ser inget samband

Attacken avbröts av förbipasserande, tre män som nu den utsatta kvinnan vill rikta ett tack till, enligt Barometern.

– Vi vill gärna ha kontakt med killarna som hjälpte kvinnan, det kan hjälpa utredningen framåt, säger Maya Forstenius, presskommunikatör vid polisen region syd.

Fyra misstänka våldtäkter och våldtäktsförsök i samma län på mindre än en vecka, men polisen ser i nuläget inget samband mellan brotten.

– Det är den bedömning man gör just nu. I detta läge ser vi inte att de har något samband med varandra, men det är ju något man får titta på i den vidare utredningen, säger Maya Forstenius.

Publicerad: