Arbogakvinnans hot: ”Alla som skadar mig, råkar ut för någonting”

avMira Micic

Nu åtalas den 42-åriga kvinnan för mord på sin tidigare make, sin pappa samt mordförsök på sin mamma.

Hon åtalas dessutom för en rad andra brott – bland annat för hot mot polisen som förhörde henne.

Här är vad hon sa till förhörsledaren.

Foto: Jonas Bilberg
Den nu åtalade 42-åriga kvinnan vid häktningsförhandlingen.

Den mordmisstänkta 42-åriga kvinnan förhördes den 16 februari klockan 17.10 av två poliser, en kriminalinspektör och en kommissarie.

Under förhöret säger kvinnan saker som poliserna uppfattar som hot - och gör en anmälan mot henne gällande hot mot tjänsteman, något hon i dag åtalas för.

Ur anmälan:

”Under detta förhör säger NN (42-åriga kvinnans namn, red.anm) följande: ’däremot blir människor skadade, som är...., jag hoppas att sjukhuset har köpt in extra rullstolar för det är många som kommer få sina knäskålar sönderslagna efter det här, alla som skadar mig, råkar ut för någonting, alla som är elaka mot mig, de har råkat ut för någonting’. Detta tolkas som ett hot mot polismännen.”

Förhöret, som varade i en och en halv timme, filmades och videon ingår nu i åklagarens bevisning mot kvinnan.

Nekar till brott: Mådde dåligt

I ett senare förhör som hölls den 9 mars underrättades kvinnan om att hon misstänks även för hot mot tjänsteman på grund av det hon sa i tidigare förhör. Hon förnekade brott och sa att hon uppfattade det som om att de pratade allmänt om vad som hänt tidigare.

Förhörsledaren gick då igenom varje enskild kommentar som polisen uppfattade som hot och bad henne kommentera.

Ur förhöret:

”Många kommer få sina knäskålar sönderslagna efter det här” – NN medger att hon sa så i förhöret men förklarar att hon pratade i allmänna ordalag och att hon berättade att hon tyckte det var obehagligt med alla, som till exempel hennes man, som nu är puts väck efter att ha skadat henne.

”Alla som skadar mig” – NN tillfrågas vilka hon menar med ”alla” och berättar att hon blev utsatt för övergrepp som barn och att den gärningspersonen nu är död. Sedan berättar hon om sin man, som misshandlade hennes psykiskt, och som nu också är död. ”Och de här killarna som utsatte mig för en massa skit, de åkte på stryk”, säger hon. NN vet inte vem eller vilka som har gjort det.

”Alla som är elaka mot mig, de har råkat ut för någonting” – NN säger att det är samma som hon berättat om tidigare.

Vidare säger hon att hon dagen då första förhöret höll inte var i bra skick, och hade precis innan förhöret ” öppnat ett brev med fotografier på sin blodiga pappa” och att hon därför mådde dåligt och kände sig inte så fräsch.

– Jag är inte en person som hotar, sa hon enligt polisens förundersökning.

Kvinnan upprepar flera gånger att hon inte hotat de två poliserna och att hon inte kan förstå att de uppfattar det så ”eftersom det var en allmän diskussion och jag har aldrig hotat dem”.

ARTIKELN HANDLAR OM