Rånarnas flyktbil startade inte - fyra greps

1 av 3
KRIM

Här försöker de beväpnade rånarna fly efter rånet mot elektronikjättens lager.

Men de misslyckas – eftersom flyktbilen inte startar.

Kort därefter greps de.

Det var vid ett-tiden på måndagen som polisen larmades till Webhallens centrallager i Sollentuna. Flera personer, minst sex, maskerade och beväpnade hade rusat in på lagret och tillgripit en mängd föremål.

Efter rånet sprang fyra av rånarna ut till en bil, lastad med stöldgods, för att fly brottsplatsen. Men något gick fel.

Ett vittne berättar:

– Jag såg hur de hoppade in i den mörka bilen men den startade inte. Jag vet inte om det var tjuvkopplad eller något sådant. Men de fick springa från platsen i alla fall.

Helikopter och hundpatruller

Rånarna sprang ut genom grindarna upp i skogen. Ett stort antal polispatruller kom kort därefter till platsen, och också helikopter och hundar.

En person kunde gripas av en väktare vid entrén, och snart hittade polisen tre av de andra rånarna i närheten av brottsplatsen. Dessutom hittade man minst en ryggsäck i vilken flera vapen fanns.

Polisen söker efter ytterligare två gärningsmän, som lyckades fly i en stulen bil, som hittades övergiven inte långt från brottsplatsen.

Tillhör kriminell gruppering

Flera av de gripna är kända av polisen sedan tidigare för allvarlig brottslighet. Enligt uppgift till Aftonbladet tillhör flera av de gripna en kriminell gruppering i västra Stockholm, som de senaste åren varit inblandade i flera mord och andra grova våldsbrott.

– De gripna är misstänkta för grovt rån, och vi söker ytterligare misstänkta gärningsmän, säger Carl Magneli, stationsbefäl på polisen Stockholm Nord.

Han säger att han inte vet om de minst två misstänkta som kom undan fick med sig något rånbyte.

Han vill inte kommentera om de misstänkta tillhör någon ”gruppering”.

– Men de är inte okända för oss.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Sollentuna