Efterlyst (Aftonbladet/TV3)

Här tar hon ut tusentals kronor på stulna kontokort

Av: 

Linn Warfvinge

KRIM

Kvinnan på övervakningsfilmen har under senaste året stulit flera kontokort från äldre kvinnor – i ett fall stal hon 10 000 kronor från en 80-åring.

Nu vill polisen ha hjälp - vet du vem tjuven är?

Under året har polisen i Stockholm, Eskilstuna och Västerås fått in flera anmälningar om kontokorts-stölder.

– Det är ofta äldre kvinnor som blivit av med sina plånböcker och väskor. Hon har tagit väskorna för att sen stjäla deras kort, säger Anders Helin kriminalinspektör i Västerås.

Stölderna har skett i samband med att kvinnorna har handlat någonting och strax efter stölderna har kvinnan gjort uttag på tusentals kronor från deras konton.

På övervakningsfilmerna syns hur en och samma kvinna begår brott på flera ställen. Hon är nu misstänkt för stöld i flera fall.

– Vi misstänker också att hon har en medhjälpare som tar reda på koden till korten i samband med stölderna, säger Anders Helin.

Känner du igen kvinnan?

Den 16 januari i år syntes tjuven vid flera bankomater i Huddinge i Stockholm. Hon lyckades stjäla två kort från två olika personer. Samma dag syntes hon ta ut pengar och totalt tog hon ut 28 000 kronor.

I juni i år stal hon en plånbok från en kvinna i 80-årsåldern. Strax efteråt syntes hon göra ett uttag på en bankomat i centrala Västerås. Där tog hon ut drygt 10 000 kronor.
Känner du igen henne? Tipsa Efterlyst på 08-702 00 90 eller mejla efterlyst@tv3.se. Efterlyst sänds på torsdagar klockan 20.00 i TV3.

ANNONS EXTERN LÄNK

Dagens hetaste match på Oddset: Tjeckien–England. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset.

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterlyst (Aftonbladet/TV3)

Brott

Efterlysning

Bedrägeri