Får ut sedelbuntar – då firar bedragarna

Lånade 300.000 i offrets namn

De två bedragarna lurade till sig 375.000 kronor i offrets namn. Nu efterlyser polisen två män som fastnat på film när de tömmer kontot – och kramar om varandra.

– Det här är ett väldigt ovanligt brott, säger polisen.

Offret i fallet anmälde att någon fått tillgång till bankkonto, bankkort och bank-id. Flera stora uttag och köp har gjorts med hjälp av uppgifterna- Totalt har de två bedragarna fått ut 74.000 kronor i kontanter och varor.

– Det tog lång tid innan personen upptäckte att han var drabbad så det fick fortgå i många veckor, vilket är ovanligt, säger Jan Olsson på polisens nationella bedrägericenter.

De två männen som misstänks för brottet har fastnat på övervakningsfilm från bankomater i bland Bro centrum, Dragonplan i Rissne och Vasagatan i centrala Stockholm. På filmerna ser man hur männen får ut sedelbuntar och sedan kramar om varandra efter att det fått ut pengarna.

– De har tagit ut 15.000-20.000 kronor åt gången, säger Jan Olsson.

Tog lån i personens namn

Men det slutar inte där, med hjälp av personens uppgifter har de kunnat ansöka om lån på 300 000 kronor som kommer in på kontot men sedan flyttas.

– Banken har bara fått in en låneansökan, och han har varit kreditvärdig anser banken och beviljat lånet då. Det konstiga här är att bedragarna hade möjlighet att vara inne på målsägarens bank och flytta pengarna, säger Jan Olsson.

Nu vill polisen ha allmänhetens hjälp att identifiera personerna som syns på klippet.

– Jag är fullkomligt övertygad om att vi kommer få den hjälpen av tittarna, säger Jan Olsson.

Personerna på filmen är identifierade, därför är klippet avpublicerat.

Publisert:

Ämnen i artikeln