Mordet på Ramin, 23

Åtta häktade efter mordet på Ramin, 23

Av: 

Mira Micic

Tord Westlund

KRIM

En 19-årig man häktades idag vid Gävle tingsrätt misstänkt för inblandning i bortrövandet av 23-årige Ramin Scherzaj, som senare hittades mördad utanför Sundsvall.

– Sammanlagt är nu åtta personer häktade i målet, säger åklagare Elisabeth Hermanrud som medverkade i häktningsförhandlingen via videolänk. 

Sju av de häktade, sex män och en kvinna i åldrarna 19 till 33 år sitter inlåsta. Den åttonde är internationellt efterlyst och fortfarande på fri fot.

Åklagaren Elisabeth Hermanrud, vid internationella åklagarkammaren, yrkade vid fredagens häktningsförhandling att 19-åringen skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord.

”Nekar till all inblandning”

Men efter drygt två timmars förhandling beslutade tingsrätten att enbart häkta honom för medhjälp till människorov.

– Han nekar till alla inblandning och anser sig inte ha något att göra med det misstänkta människorovet, säger hans försvarare advokat Göran Lundvik till Aftonbladet.

Vittnen såg när 23-årige Ramin Scherzaj mot sin vilja drogs in i en bil vid Slottstorget i Gävle den 4 april i år.

Var försvunnen i två veckor

Scherzaj hittades senare död i en bäck efter en skogsbilväg vid byn Maj utanför Sundsvall. Ramin Scherzaj hade då varit försvunnen i två veckor. Den rättsmedicinska undersökningen visade att han sannolikt mördats. Brottsrubriceringen ändrades då att även gälla mord och medhjälp till mord för de som då var häktade. En av dessa har senare släppts på fri fot efter att ha överklagat häktningen till hovrätten.

ANNONS EXTERN LÄNK

Skicka ett blombud och stötta Rosa Bandet – beställ vacker bukett här

Interflora

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Krim

/

Mordet på Ramin, 23

ÄMNEN I ARTIKELN

Mordet på Ramin, 23

Sundsvall

Brott