Källa: 67-åringen sköt bröder efter trakasserier

avJohn Granlund

KRIM

”Har trakasserat honom flera gånger tidigare”

1 av 9

De två bröderna har utretts för upprepade trakasserier mot den mordmisstänkte 67-åringen – och för ett drygt år sedan utfärdades ett kontaktförbud.

I går kväll ska brödraparet ha kommit beväpnade till mannen och krossat fönster på hans villa, enligt Aftonbladets källor.

Då ska mannen ha skjutit ihjäl dem med ett jaktvapen.

Allt mer tyder på att det är en fejd mellan de dödade männen och den misstänkte 67-åringen som ligger bakom dubbelmordet i det lilla samhället utanför Helsingborg.

Enligt Aftonbladets uppgifter är det två bröder i 20-årsåldern som mördats.

Fick kontaktförbud

Åklagaren Anna Broomé gick tidigt på torsdagen ut med att det finns en bakgrund med trakasserier mot den misstänkte 67-åringen.

Enligt Aftonbladets uppgiftslämnare med insyn i utredningen handlar det om småbrott och misshandel av den äldre mannen, för vilket ynglingarna har utretts för av polisen.

För ett drygt år sedan fick en av de två männen ett kontaktförbud utfärdat eftersom det enligt åklagaren har funnits risk för att den yngre mannen kommer att begå brott mot, förfölja eller ”på annat sätt allvarligt trakassera” 67-åringen.

Ska ha varit beväpnade

I går kväll ska de två männen ha tagit sig till mannens något avlägset belägna villa på den lilla orten utanför Helsingborg. Enligt uppgifter till Aftonbladet finns det fynd som tyder på att bröderna var där i syfte att skada den äldre mannen.

– De har kommit till hans hem med tillhyggen, den ena har haft kniv, den andra någon form av trubbigt tillhygge och de har krossat ett fönster på huset, säger Aftonbladets källa.

Den 67-årige mannen ska ha haft tillgång till minst ett jaktvapen, ett kulgevär, som han misstänks ha avlossat mot de två männen då de dök upp i hans trädgård.

Gripandet av 67-åringen ska ha gått lugnt till. Mannen ska ha beordrats ut på gårdsplanen av polis via telefon.

Tidigare dömda

De två mördade bröderna har – utöver trakasserierna mot 67-åringen – en lång rad av brott på flera platser i södra Sverige bakom sig. Den yngre av de två männen har bland annat dömts för rånförsök, misshandelsförsök och olaga hot samt misstänkts för flera misshandlar och rån. Den äldre av bröderna har dömts flera gånger för stöld, övergrepp i rättssak, misshandel, olaga hot och narkotikabrott.

Åklagare Anna Broomé vill inte kommentera några detaljer kring relationen mellan gärningsmannen och offren men sa tidigare under torsdagsmorgonen:

– Det finns en bakgrund mellan de inblandade. Det finns också uppgifter sedan tidigare om att det ska ha förekommit någon form av trakasserier mot den misstänkte, säger Anna Broomé.

67-åringens advokat hade på torsdagsförmiddagen ännu inte hunnit prata med sin klient men räknar med att senast under fredagen få veta hans inställning till det misstänkta brottet.

ARTIKELN HANDLAR OM