Knut Knutson-bluff försökte lura 92-åring

KRIM

"Jag blev lite skakis efteråt"

En 92-årig kvinna i Helsingborg fick ett samtal från någon som utgav sig för att vara antikexperten Knut Knutson – något som visade sig vara ren lögn. Kvinnan själv misstänker att mannen på så sätt ville lura sig in i lägenheten.

– Det är så elakt gjort att utnyttja gamla, säger kvinnan själv.

Det var i lördags som den snart 92-åriga kvinnan fick ett samtal från en man som sa sig vara antikhandlaren Knut Knutson, något som Helsingborgs dagblad rapporterat om.

Just nu befinner sig Knut Knutson i Skåne för öppna mottagningar där allmänheten kan få sin konst och sina föremål värderade och mannen verkar ha tagit tillfället i akt att lura sig in hos kvinnan. Men hon upptäckte bluffen i tid.

– Han sa att han ringde från tidningen Antikvärlden och att det var Knut Knutsson,och berättade att jag vunnit två inträdesbiljetter till antikmässan, säger kvinnan.

”Var Knut Knutsson i kvadrat”

Kvinnan har tidigare prenumererat på tidningen men inte de senaste åren och hon reagerade också på att platsen som mannen angav att mässan skulle hållas på var felaktig. Men hon säger att mannen var mycket övertygande.

– Han var fantastiskt charmerande, Knut Knutson är charmig men den här mannen var Knut Knutson i kvadrat. Det var inte klokt!

Mannen frågade kvinnan om hon var ensam hemma och erbjöd sig att komma hem till kvinnan och lämna biljetterna. Just då fick kvinnan ett samtal från sin dotter och kvinnan berättade om vinsten med mannen kvar i andra luren. När hon var tillbaka vid telefonen hade mannen lagt på.

– Först tyckte jag att det var lite roligt men sedan när min dotter kom till mig blev jag lite skakis, säger hon.

Knut Knutson själv blev mycket upprörd när han hörde om bedrägeriförsöket.

– Man blir ju förvånad över vilka metoder de tar till, det är fruktansvärt, säger han.

Hör både kvinnan och Knut Knutsson i kvällens avsnitt av Brottscentralen klockan 20.00 i Aftonbladet tv och Investigation Discovery.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott