Ögonvittne om vansinnesfärden på E18: Riktigt läskigt

KRIM

Polisen larmades av flera trafikanter om att en röd bil körde i fel färdriktning på E18 vid lunchtid idag.

– Hade jag kört på den andra sidan hade jag nog fått hjärtinfarkt, säger Janina Witoslaw, som bevittnade bilens framfart.

En patrull lyckades till sist stoppa den.

Det var strax innan lunch tid som polisen fick ett stort antal larm om bilen som körde i fel riktning på motorvägen tidigare i dag.

Ögonvittnet Janina Witoslaw säger att det bara var tur att ingen kolliderade. När hon kom ut på motorvägen såg hon en liten röd bil på andra sidan mitträcket, som körde åt samma håll som hon, mot Täby.

– Men den kör på fel sida. Den kör i över 100. Vi tutade och blinkade, säger hon.

Janina Witoslaw säger att bilen inte hade påslagna lysen och kunde därför inte upptäckas på långt håll.

– Det var läskigt, en riktigt läskig upplevelse. Det är jätteskönt att inget hände.

1 av 2 | Foto: PRIVAT

Misstänkts för vårdslöshet i trafik

Enligt Eva Nilsson, polisens presstalesperson, är det en äldre person som satt bakom ratten och som på något sätt kommit på vägen i fel färdriktning. Hon vet inte var färden började.

– Antingen kan man välja att stanna, om man kommer på det, givetvis, vid vägkanten, annars är det nästa av- och påfart där man kan ta sig bort. Det händer såna här saker då och då, säger hon.

En patrull som fanns i närheten ryckte ut och stoppade på bilen i höjd med Hägernäs, bara minuter efter att larmet inkom.

Eva Nilsson vet inte hur polisen fick stopp på bilen.

– Jag vet inte hur de fick personen ur vägen. Jag har inte pratat med patrullen, men de viste var och hur den här personen åkte.

En anmälan om vårdslöshet i trafik har upprättats. Ett PM ska skickas till Transportstyrelsen som får avgöra om personen ska få behålla sitt körkort.

Så många trafikolyckor sker årligen 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM

Trafik