Uppgifter: Mordoffret sköts i sömnen

Polisen fick larm om en man svårt skadad i en lägenhet i Skallberget i Västerås. Han fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.
KRIM

Den 42-årige mannen sköts till döds med flera skott i lördags natt.

Nu uppger SVT Västmanland att han mördades i sömnen.

– Det är en uppgift som inte kommer från oss, säger Anders Hedström på polisen.

Det var vid klockan 04.20 på lördagsmorgonen som polisen fick larm om en man svårt skadad i en lägenhet i området Skallberget i Västerås

Mannen fördes till sjukhus, men hans liv stod inte att rädda. Polisen är förtegen om utredningen, men enligt uppgift till Aftonbladet fanns flera andra personer i lägenheten vid tiden för mordet – personer som inte skadades fysiskt.

Nu uppger SVT Västmanland att den 42-årige mannen låg och sov när gärningsmannen tog sig in via en altan och dödade honom med flera skott innan han flydde.

Inga politiska motiv

Den mördade mannen politiskt aktiv, och arbetade för kurdernas sak, något som väckt frågor kring om det kan vara orsaken till mordet.

Men polisen tror inte att mannens politiska engagemang är motivet till mordet.

– Vår slutsats så här långt är att inget tyder på att det finns några politiska motiv, säger Anders Hedström, presstalesman på polisen i Region Mitt.

Han säger att ingen är frihetsberövad, eller skäligen misstänkt för brottet.

– Utredningen fortgår intensivt. Vi hör vittnen och knackar dörr. Vi är naturligtvis intresserade av alla iakttagelser av personer eller fordon som rört sig i området.

Anders Hedström vill inte svara på om det fanns några barn i lägenheten vid tiden för mordet.

– Det fanns personer som har en relation till offret, men mer än så vill vi inte säga.

ARTIKELN HANDLAR OM

Västerås