Serieonanist dömd två gånger - i år

avEric Tagesson

KRIM

Den 33-årige mannen onanerade inför en främmande kvinna på bussen och dömdes i januari.

Nu har han gjort det igen, denna gång i en provhytt på Lindex.

Foto: Polisen
På bussens övervakningskamera syns mannen till höger onanera inför kvinnan.

Det första, kända, tillfället var en tidig kväll i slutet på förra sommaren. Den unge mannen steg på en buss i Stockholmsområdet och satte sig långt bak i den i stort sett tomma bussen.

Några rader framför honom satt en ensam kvinna i 45-årsåldern.

Tog fram sitt kön

Plötsligt reser sig mannen från sin plats och går fram och sätter sig på sätet bredvid kvinnan, på andra sidan mittgången. Hon hör ett ”metalliskt ljud” och när hon tittar på mannen ser hon hur han tagit fram sitt kön och onanerade.

Den förskräckta kvinnan går fram till busschauffören och berättar vad som hänt, men samtidigt stannar bussen och onanisten hoppar av.

Kvinnan kontaktar polisen, och lämnar ett vagt signalement av mannens klädsel.

Polisen begär från bussbolaget ut övervakningsfilmerna från bussen, och på filmen kan man se mannen gå fram till kvinnan, och även hur han har händerna mellan sina ben.

Identifierades

Dessutom kan polisen se vid vilken hållplats mannen steg på, och lyckas därigenom, via hans busskort, få fram ett namn. När de sedan jämför busskortsinnehavarens namn med passbildsregistret står det klart: Bussonanisten är identifierad.

Han hämtas till förhör men nekar till brott. Han medger att det är han på övervakningsbilderna, men säger sig inte minnas den aktuella bussresan.

Men inför rättegången medger han vad han gjort, och dömdes i januari i år för sexuellt ofredande till dagsböter på sammanlagt 3000 kronor.

Onanerade i provhytt

Några månader senare var det dags igen.

En ung kvinna befann sig då i ett provrum i en Lindexbutik i Stockholmsområdet för att prova kläder. När hon var färdig och drog skynket åt sidan såg hon hur en man satt i provhytten mittemot, utan skynke, och onanerade, med byxorna nerdragna till anklarna. Hon drog snabbt för sitt skynke och frågade vad han höll på med. Men mannen satt tyst kvar.

Kvinnan gick då snabbt förbi och berättade för personalen vad som hänt. Tillammans gick de tillbaka mot provhytterna och mötte då mannen, som var i färd med att knäppa sina byxor. De förklarade att han var tvungen att stanna tills vakterna kom.

Mannen ursäktade sig, och försökte ta sig förbi, men stoppades och stannade tills vakterna kom.

”Behöver hjälp”

Också polis tillkallades, och i förhör förklarade mannen att han har ett problem med att han känner lust att onanera inför främmande kvinnor.

Han berättar att han gick till provhytterna just för att onanera. Han säger att han såg kvinnan gå in, och därför satte sig mittemot henne.

– Jag behöver hjälp, sa mannen i förhöret.

Den här gången gick fallet inte till domstol, utan mannen accepterade ett strafföreläggande för sexuellt ofredande, och fick betala närmare 10 000 kronor i böter.

ARTIKELN HANDLAR OM