Kidnappades på resan – av man från Sverige

KRIM

Mitt i natten fick pappan sms från dottern som backpackade i Australien:

”Pappa, är du vaken? Du måste ringa polisen”

Kvinnan berättade att hon blivit kidnappad av en 22-årig svensk som trodde att han jagades av utomjordingar.

– Jag trodde jag skulle dö, säger Mary Kate Heys, 20, enligt australisk press.

Mary Kate Heys, 20, från Manchester räddades av australiska polisen efter att larmat sin pappa i England om vad som hänt.

Hon väcktes klockan 04.30 i måndags morse, lokal tid, av en 22-årig svensk backpacker som bodde på samma hostel i Mooloolaba, norr om Brisbane. Svensken ska sagt till henne att de skulle ut på äventyr till Brisbane och hon följde med, uppgav hon senare för polisen, enligt australisk press.

Men i bilen sa mannen att de måste åka till Cairns i norra Queensland, cirka 1600 kilometer från platsen där de befann sig - för att fly från utomjordingar som han trodde jagade dem.

– Jag blev verkligen rädd, hans ögon var uppspärrade. Han körde jättefort och då insåg jag att jag var i fara, säger hon till lokala tidningar.

– Han fortsatta prata om hur ”de” (utomjordingarna) var på väg att ta oss och att vi måste fly till Cairns, säger Mary Kate Heys till The Courier-Mail.

Skickade sms till pappan

Hon smsade sin far i England:

”Pappa, är du vaken?”, ”Du måste ringa polisen i Australien”, ”Jag har blivit kidnappad av en man.. Snälla skynda”.

Hon skickade sin position via Google Maps och pappan larmade australiska polisen.

Hon lyckades få mannen att stanna vid en bensinmack för att hon skulle få köpa dricka.

– Jag sa till kassörskan att inte väcka uppmärksamhet genom titta ut genom fönstret men att ringa polisen och skriva ner registreringsnumret för att mannen i bilen höll mig kvar mot min vilja, sa hon, enligt 9news.com.au.

Efter två timmar hann polisen ikapp paret i Gympie, cirka 90 kilometer från platsen de åkte ifrån.

– Jag har aldrig varit så lättad i mitt liv som när jag såg polisens blåljus, sa Mary Kate Heys.

Känt varandra i två veckor

Enligt news.com.au uppgav polisens talesman att den 22-årige mannen fördes till sjukhus efter att polisen stoppat hans bil.

Mary Kate Heys uppgav att hon inte ville att mannen åtalas, då hon tyckte att han behövde vård. Till brittisk press sa hon att hon inte var rädd för mannen eftersom uppträtt normalt under de två veckorna hon känt honom.

– Han var en normal person som plötsligt flippade ur, säger hon till Daily Mail. Till tidningen säger hon att många frågat varför hon inte flydde när han stannade vid macken:

– Jag var skräckslagen och ville inte göra något som gör honom arg. Jag försökte vara lugn för att undvika att han skulle skada mig.

ARTIKELN HANDLAR OM

Australien