Efterlyst (Aftonbladet/TV3)

Agneta, 75, misshandlades av gäng – lämnades skrikande på parkering

Av: 

Johanna Rapp

KRIM

75-åriga Agneta hade precis parkerat sin bil när ett ungdomsgäng kom fram och frågade om vatten.

När hon svarade att hon inte hade något vatten överfölls hon – och misshandlades innan hon lämnades svårt skadad på parkeringen.

– När jag ska sova och blundar så hör jag ljudet av när de kommer bakom mig och jag upplever scenariot gång på gång, säger Agneta.

Lördagen den 20 oktober har Agneta och hennes väninna tagit tåget från Nyköping till Stockholm för att gå på operan. Efter föreställningen tar de tåget tillbaka till stationen, där Agneta parkerat sin bil. Hon skjutsar hem väninnan innan hon kör hem till sin bostad i Stenkulla i Nyköping.

– När jag kör ner mot garaget ser jag fyra personer som står vid trottoaren. När jag sedan stänger garagedörren kommer en kille fram till mig och vill ha vatten. Jag har inget vatten, säger jag. Han frågar då om pengar och jag svarar att jag inte har några pengar heller, säger Agneta och tillägger:

– Jag fortsätter att gå över parkeringsplatsen och jag har ingen aning om att de skulle följa efter mig. När jag vänder mig om får jag en knuff eller en spark som är våldsamt stark.

En eller flera ur gänget misshandlar 75-åriga Agneta och hon lämnas sedan på parkeringen vid Tellusvägen 3. Gärningsmännen har tagit med sig Agnetas ryggsäck.

– Jag var borta en stund, och jag vet inte efter hur lång tid jag kvicknar till och jag upptäcker då att min ryggsäck är borta. Jag kan inte resa mig på benen eller stödja mig på högerarmen, så jag börjar skrika efter hjälp så att jag blir alldeles hes. Då tänkte jag faktiskt, är det nu jag ska dö?

Agneta,75, misshandlades av gäng

Foto: Eterlyst

Vårdas på sjukhus

Till slut ser Agneta en man komma gående och hon lyckas få kontakt med honom så att han kan tillkalla ambulans och polis.

Agneta förs till akuten och nu, snart två veckor efter misshandeln, vårdas hon fortfarande på sjukhus.

– Min högeraxel är krossad, och jag är högerhänt så det är väldigt besvärligt. Sedan har jag fått sprickor i bäckenet så jag kan inte gå eller stå och jag har svårt att sitta. Det gör ont.

Gärningsmännen jagas av polis

Gärningsmännen är fortfarande på fri fot och nu behöver polisen allmänhetens hjälp med vittnesiakttagelser från den aktuella kvällen.

– Även om man som allmänhet kanske inte sett något från just misshandelnstillfället vid klockan 23.07, så kanske man tidigare eller senare under kvällen har sett ett gäng ungdomar eller äldre tonåringar som rört sig här uppe i Stenkullaområdet, eller i någon annan stadsdel i närheten. Även om man själv tycker att det känns smått kan det bli en viktig pusselbit för oss, säger Jenny Ottosson, utredare hos polisen i Nyköping och tillägger:

– Vi skulle också vilja ha information om det kan ha varit någon fest i området Stenkulla, Rosenkälla eller Bryngelstorp där ett gäng dragit innan 23-tiden.

”Fega ynkryggar”

Misshandeln av Agneta är högprioriterad, säger Jenny Ottosson.

– Min egen åsikt är att det här är några riktiga fega ynkryggar som ger sig på en äldre kvinna och misshandlar henne så svårt att hon säkerligen fått skador för livet.

Agneta själv säger att hon är förbannad över att hon attackerats – över en ryggsäck.

– Hade killarna bett mig om att få min ryggsäck hade de fått den – jag hade inte morsat upp mig mot dem. Det hade varit illa nog, men varför misshandlade dem mig, jag förstår det inte, vad är det för mening med det? En kvinna på 75 år som är 1.57 lång mot några långa grabbar, det är helt obegripligt för mig.

Om du har uppgifter att lämna hör av dig till Efterlyst på 08-702 00 90 eller mejla efterlyst@tv3.se

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA hos Cervera: Upp till 20-50 % på massor av varor!

Cervera

Publisert:

LÄS VIDARE

Övervakningsfilmer visar: jagar bort rånaren med flaskor

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterlyst (Aftonbladet/TV3)

Nyköping

Brott

Parkering