Polisen misstänker: Högg ihjäl pojkvännen – med kniv i bröstet

avJohanna Rapp

Den 45-åriga kvinnan och den 68-årige mannens relation ska ha kantats av bråk.

En kväll högg hon honom i bröstet med en kniv – nu åtalas kvinnan för mord.

Den 45-åriga kvinnan och den 68-årige mannen hade en relation och kvinnan var ofta i mannens bostad i Hässelby i Stockholm.

– Men det var fyllt av konflikter och våld vad jag förstår, säger åklagare Tomas Mattsson.

Kvällen den 3 februari i år eskalerade det. Enligt stämningsansökan som nu lämnats in till Solna tingsrätt kom kvinnan hem till mannen på kvällen och inne i bostaden högg hon 68-åringen med en kniv i bröstet, så att han skadades illa. Själv hävdar kvinnan att det handlat om nödvärn.

1 av 2 | Foto: P-O Sännås

– Hon har beskrivit ett händelseförlopp som hon redogjort för där han angripit henne med kniv men att hon då istället hugger honom med kniven, säger Tomas Mattsson.

Grannar larmar

Efter attacken tar sig kvinnan ut i trapphuset och får grannarnas uppmärksamhet. Vid 01.45 larmas polisen till platsen.

– Det som framkommer är att hon inte får igång en telefon och då springer hon ut i trapphuset och påkallar grannarnas uppmärksamhet som gör själva larmsamtalet.

Polisen grep kvinnan på plats och den svårt skadade 68-åringen fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Åtalas för mord

Nu åtalas kvinnan för mord. I andra hand yrkar åklagaren på att hon döms för grov misshandel och grovt vållande till annans död:

”Misshandeln bör bedömas som grov då gärningen varit livsfarlig, förorsakat svår kroppsskada samt att NN visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att använda kniv mot NN”, står det i åtalet.

Kvinnan åtalas dessutom för ringa narkotikabrott, då hon dagarna innan mordet ska ha använt amfetamin, cannabis och zopiklon. Kvinnan erkänner brott.

Rättegången är planerad att pågå den 17–18 maj.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hässelby

Brott