Kvinna misstänkt för sju år gammalt barnmord släpps

avJohanna Rapp

KRIM

Kvinnan i 30-årsåldern anhölls som misstänkt för mord på en tvåårig pojke i Perstorp för sju år sedan.

Nu har kvinnan försatts på fri fot – men misstankarna kvarstår.

Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYR�N

För sju år sedan larmades ambulans till en bostad i Perstorp. Där hittade man den tvåårige pojken död.

Nu, sju år senare, har polisen inlett en förundersökning då man misstänker att pojken kan ha blivit mördad.

En kvinna i 30-årsåldern anhölls i måndags, som skäligen misstänkt för mord. Detta efter de nya uppgifterna som inkom till polisen. Nu har anhållandet hävts och kvinnan har försatts på fri fot.

– Skälet till att jag inte begär kvinnan häktad är att hon endast är skäligen misstänkt för brottet, det vill säga den lägre misstankegraden. När någon häktas på denna lägre misstankegrad har polis och åklagare bara en vecka på sig för att stärka misstankarna till nivån ”sannolika skäl”. Utredningsläget är dock sådant att jag inte bedömer det som möjligt att stärka misstankarna och nå upp till sannolika skäl. Därmed finns det inte förutsättningar för ett fortsatt frihetsberövande och därför har jag hävt det så kallade utredningsanhållandet, säger kammaråklagare Helene Jacobsson i ett pressmeddelande.

Misstankar kvarstår

Kvinnan har förnekat brott. Kvinnan i 30-årsåldern, som är närstående till pojken, är dock fortsatt misstänkt, enligt åklagaren.

– Misstankarna mot kvinnan kvarstår dock och vi är fortfarande intresserade av att få in uppgifter som kan vara relevanta för utredningen, säger Helene Jacobsson enligt pressmeddelandet.

Föräldrar vanliga förövare vid barnmord 00:27
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Perstorp