Två häktade för mord med Hells Angels-koppling

avEvalisa Wallin

KRIM

Två män har häktats misstänkta för mordet i Karlstad den 28 november.

Offret var enligt uppgifter till Aftonbladet medlem i Hells Angels och slogs ihjäl utomhus med en kofot.

– Det är någon form av intern uppgörelse inom Hells Angels, säger åklagare Stefan Wessberg.

1 av 3 | Foto: Foto Krister Hansson / KRIHAN 3950B

Mannen, som var i 50-årsåldern, ska ha dödats utanför mc-klubben Hells Angels lokal i Karlstad. Två personer ska ha blivit vittne till delar av händelseförloppet och slog larm.

Men trots att mannen hittades skadad och återupplivningsförsök gjordes gick hans liv inte att rädda. Mordet skedde på kvällen den 28 november.

Greps en vecka efter mordet

De två män som nu häktats på sannolika skäl, den högre misstankegraden, misstänkta för mordet greps den 4 respektive 5 december. Polisen har tidigare berättat att de båda har kopplingar till Hells Angels men inte velat berätta hur de ser ut.

– Det är någon form av intern uppgörelse inom Hells Angels, säger Stefan Wessberg.

Han vill inte gå in på vilken typ av bevisning som finns mot männen.

– Så här i början är jag väldigt förtegen om sådant, säger Wessberg.

Ingen känd hotbild mot offret

Enligt åklagaren har det inte funnits någon känd hotbild mot offret. Man jobbar nu vidare med utredningen och undersöker spår från den kriminaltekniska undersökningen på brottsplatsen.

De två männen sitter häktade till 21 december men åklagaren tror i dagsläget att han kommer begära längre tid för att slutföra utredningen. Båda männen förnekar brott.

– Som det alltid i den här miljön så är det inga kommentarer så förhörsvägen ser vi inga möjligheter att komma framåt, säger Stefan Wessberg.

Männen, 33 respektive 34 år gamla, är tidigare dömda för brott men då har det handlat om olika trafikförseelser som lett till böter. 33-åringen är dömd för ringa narkotikabrott men det ligger några år bakåt i tiden.

Så många dödas varje år 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM

Karlstad