Rotebro

Zakeena dog i branden – flygvärd misstänks för mord

avJohanna Rapp

Flygvärden i 25-årsåldern misstänks för mordet på Zakeena, 58 år.

Efterlyst kan nu berätta att polisen tror att mannen anlagt en brand i radhuset i Rotebro där hon legat och sovit – och nu vill de ha hjälp med att få in vittnesuppgifter.

– Det vi är speciellt intresserade av är en vit bil som rört sig i området, säger Jacob van Rooij, polisens förundersökningsledare.

Efterlyst, som har premiär i TV3 i morgon, kan nu berätta hur polisen tror att det misstänkta mordet har gått till.

06.20 måndagsmorgonen den 16 juli larmas polis och räddningstjänst till Ytterbyvägen i Rotebro efter att personer i området vaknat och känt brandrök.

– Det ryker väldigt mycket i ett av radhuset och det var ett väldigt snabbt förlopp, det var en väldigt utvecklad brand med stora lågor och dessutom var det väldigt torrt på marken så man kan se att stora delar av marken var bränd, säger Jacob van Rooij, polisens förundersökningsledare.

1 av 2 | Foto: PRIVAT
Zakeena, 58, dog i brand i ett radhus – nu misstänks en flygvärd för mord.

”Pekar mot att det är en anlagd brand”

I huset befann sig Zakeena, 58 år. Hon bodde egentligen inte där, utan var husvakt åt familjen som egentligen bor där men som var på semester.

– Hon anträffades på övervåningen av en rökdykare och de försökte att göra upplivningsförsök av henne. Hon fördes till sjukhus och konstaterades där avliden, säger Jacob van Rooij.

Polisen misstänker att branden är anlagd – och man har häktat en man i 25-årsåldern, på sannolika skäl misstänkt för mord och mordbrand.

– Utredningen har lett fram till att det pekar mot att det är en anlagd brand, säger van Rooij.

Flygvärden nekar till brott

Polisen vill inte kommentera vilken relation som mannen i 25-årsåldern, som arbetar som flygvärd, har till Zakeena eller familjen som bor i radhuset i Rotebro. Själv har flygvärden nekat till brott.

Nu vill polisen få vittnesuppgifter från området i Sollentuna, vid Ytterbyvägen, Vasavägen.

– Vi behöver komma i kontakt med personer som befann sig i det här området mellan klockan 03.00 och 06.00 den 16 juli. Det man kan tänka på är att VM-finalen i fotboll var den 15 juli, så det handlar alltså om natten efter finalen och var man i det här området vill vi att man hör av sig, säger van Rooij.

Polisen är särskilt intresserade av vittnesiakttagelser kring en vit bil i området. De vill också komma i kontakt med den person som spelat in en drönarfilm från branden.

Den som har uppgifter att lämna kan mejla efterlyst@tv3.se eller ringa 08-7020090 för att lämna ett meddelande.

Efterlyst har premiär torsdag 30 augusti klockan 20.00 på TV3 och Viafree.

ARTIKELN HANDLAR OM

Rotebro

Bränder

Brott