Småbarnspappa våldtog 9-årig flicka – låste in henne i soprum

avJohanna Rapp

Publicerad:
Uppdaterad:

Den 30-årige småbarnspappan lurade in den 9-åriga flickan i ett soprum – där han misshandlade och våldtog henne.

Nu döms han till sex års fängelse för grov våldtäkt mot barn.

Själv har mannen sagt att han den aktuella dagen letade ”efter en tjej att våldta” och att han inte brydde sig om tjejen var ett barn.

Det var i slutet av oktober som den 30-årige småbarnspappan lurade in en flicka – i samma ålder som hans egna barn – i ett soprum i Malmö. Han ska sedan ha låst dörren till soprummet, brottat ner barnet, slagit henne och sedan våldtagit henne. Enligt stämningsansökan har 30-åringen bland annat tagit stryptag på flickan och hotat att han ska slå henne om hon inte slutat skrika.

”Gärningen är att anse som grov med hänsyn till målsägandens låga ålder samt då NN använt såväl våld som hot om brottslig gärning”, står det i stämningsansökan från Malmö tingsrätt.

Flickan uppgav efteråt för polisen att hon inte kände igen mannen.

Fem dagar efter händelsen anmälde sig småbarnspappan själv till polisen och erkände vad han gjort.

Nu döms småbarnspappan till fängelse i sex år samt utvisning med förbud att återvända till Sverige på 15 år. Han ska även betala skadestånd till flickan på 170 000 kronor.

1 av 2 | Foto: Polisen
Det var i slutet av oktober som den 30-årige småbarnspappan lurade in en flicka – i samma ålder som hans egna barn – i ett soprum i Malmö.

Förgripit sig på fler

Mannen, som har erkänt brott, döms dessutom för fler sexuella övergrepp som skedde tidigare i höstas. Han ska då ha sexuellt ofredat en 14-årig flicka i Skellefteå kommun samt blottat sig för en kvinna och tagit på henne. Vid den händelsen ska 30-åringen ha haft kniv på sig.

Sammanlagt döms mannen för grov våldtäkt mot barn, två fall av sexuellt ofredande, misshandel, stöld, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Letade efter någon att våldta

Enligt domen har småbarnspappan uppgett att han dagen då han våldtog den 9-åriga flickan befann sig i området för att ”leta efter en tjej att våldta, att han inte brydde sig om ifall tjejen var ett barn”.

Minimistraffet för grov våldtäkt mot barn är fängelse i lägst fem år och som högst i tio år. Enligt domen från Malmö tingsrätt motsvarar den samlade brottsligheten ett straffvärde omkring 6 års fängelse.

Experten: Så pratar du med barnen om sexuella övergrepp 01:42
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM