Efterlyst kvinna överlämnade sig själv – efter film i Brottscentralen

KRIM

Först hade offret inbrott i sin lägenhet – sedan köpte bedragaren telefoner och telefonabonnemang för mellan 25.000 och 30.000 kronor.

Efter att den misstänkta kvinnan såg sig själv på Brottscentralen har hon nu överlämnat sig själv till polisen.

Under eftermiddagen den 11 juli i somras fångas den misstänkta bedragaren på bild när hon köper fyra telefoner och telefonabonnemang i en butik i Jakobsbergs centrum utanför Stockholm. Hon köper telefonerna med hjälp av ett pass och ett kontokort som stals tidigare under ett inbrott i Hägersten.

– En månad eller så efter inbrott köper den här kvinnan telefoner och telefonabonnemang med hjälp av det stulna passet. Summan är ganska hög, det stannar vid en 25.000 – 30.000 kronor, säger Jan Olsson vid nationellt bedrägericenter.

Misstänks för fler bedrägerier

Enligt polisen har kvinnan gäckat polisen en tid och misstänkts för flera liknande bedrägerier. Polisen är nu hoppfulla om att läsarna och tittarna ska kunna namnge den misstänkte kvinnan.

– Det vi vet är att hon utför den här typen av brott stadigvarande och då är det ju extra viktigt att vi snabbt får in henne så att hon inte fortsätter att lura andra, säger Jan Olsson.

Överlämnade sig själv

Polisen trodde att tittarna snabbt skulle identifiera den misstänkta kvinnan och fick även in flera tips.

Det visade sig att den misstänkta såg sig själv i Brottscentralen. Nu har hon överlämnat sig själv till polisen. Hon gick tillsammans med sin advokat in på en polisstation i norra Stockholm och erkände brotten.

– Hon gjorde det ända rätta, säger Jan Olsson.

Hur ofta händer det att den misstänkte överlämnar sig själv?

- Det händer då och då. De känner igen sig själva och det göra deras släktingar också. Ju snabbare de överlämnar sig själva, ju snabbare tas bilden bort.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott