Polisen misstänker: Stal 1,4 miljoner från gammal dam

KRIM

Personal från hemtjänsten hittade den gamla kvinnans bankkod i hennes hem, misstänker polisen.

Tillsammans med flera personer förde de sedan över 1,4 miljoner till sina egna konton.

Kvinnan är över 90 år gammal.

Det var i mitten på december som kvinnans banken slog larm - de hade noterat udda aktivitet på den gamla kvinnans konton - sammanlagt hade 1,4 miljoner kronor tagits ut.

Banken kontaktade kvinnans anhöriga, som ställde sig frågande till uttagen, ingen annan än den närmaste familjen hade koden till kvinnans konton.

Fyra personer hämtade till förhör

Men, visade det sig, den gamla damen, som är över 90 år, förvarade bankkoden i sin bostad, och det är där man nu, enligt Aftonbladets källor, misstänker att personal från hemtjänsten hittat den, och med hjälp av den stulit över en miljon kronor från kvinnan.

Fyra personer, varav tre är familj, hämtades förra veckan till förhör, misstänkta för grovt bedrägeri. Det handlar om två kvinnor, 27 och 53 år gamla, och två män, 28 och 43 år gamla. Efter förhören släpptes de två kvinnorna på fri fot.

Åklagare i målet är Anita Kjellén.

– Vad vi vet är att det förts ett stort belopp från den gamla kvinnans konto till de här två männens konton, och därefter i viss mån vidare till andra konton, och också sinsemellan männens konton.

”Tidigt skede”

Hon säger att utredningen är i ett tidigt skede, och att de ännu inte vet exakt hur männen fått tillgång till kvinnans konto.

Är det någon av de misstänkta männen som arbetat inom hemtjänsten?

– Det är inte klarlagt ännu, säger åklagaren.

Hon har nu ett par dagar på sig att bestämma om de två anhållna männen ska begäras häktade, eller försättas på fri fot.

Båda de anhållna männen är dömda för brott tidigare.