Arbogakvinnan ska ha skickat torpeder som hämnd för sexskandal

avGustaf Tronarp

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5

Först ska den 42-åriga kvinnan i Arboga ha utnyttjat två asylsökande sexuellt.

Sedan misstänks hon ha fått sin pojkvän och sambon till ett av sina barn att misshandla flyktingarna som hämnd.

– Dessa två är utpekade av offren, säger åklagaren Thomas Bergström till VLT.

Arbogakvinnan misstänks för inblandning i det misstänkta drunkningsmordet på sin ex-man i Arboga 2015 samt för mordet och mordförsöket på sin pappa och mamma i somras.

Vid sidan av detta figurerar 42-åringen i flera andra polisutredningar. En av dem rör efterspelet till ett flertal misstänkta sexövergrepp mot två asylsökande pojkar.

Flyktingarna hävdar att kvinnan ska ha utnyttjat dem sexuellt vid flera tillfällen. Pojkarna bodde på ett HVB-hem som kvinnan tidigare var chef för. Hon ska ha skrämt dem till tystnad genom att hota med utvisning.

”Utpekade av offren”

Enligt 42-åringen var de sexuella kontakterna frivilliga, och polisutredningen lades ner.
Kort efter att pojkarna gick ut i media och berättade om händelserna så hittades de svårt misshandlade i en bostad i Eskilstuna.

Polisen misstänker nu att det är kvinnans 19-årige pojkvän, som erkänt att han mördat kvinnans pappa och försökt mörda hennes mamma, som gett sig på flyktingarna. Även sambon till ett av kvinnans barn ska ha deltagit i misshandeln.

– Ja, dessa två är utpekade av offren, säger åklagare Thomas Bergström, som leder förundersökningen, till VLT.

Aftonbladet har tidigare pratat med Bashir, som arbetade för 42-åringens företag. Även till honom har pojkarna sagt att det var de två utpekade männen som angrep dem.

– De letade efter filmen och ville ta mobilerna, säger ett av offren när Bashir ringer upp honom i närvaro av Aftonbladet TV:s reporter Johan Stambro.

Misstänks för mord

Enligt offren var det mellan sju och tio maskerade män som i juli 2016 tog sig in i lägenheten där pojkarna befann sig. De gick till attack med kniv, och flyktingarna skadades svårt.

– Vi har så här långt inte lyckats identifiera alla som var med, men just de här två misstänkta gärningsmännen ska offren ha känt igen, säger Thomas Bergström till vlt.se.

Polisens teori är att misshandeln var en hämnd för att pojkarna berättat om de påstådda sexövergreppen.

Tidigare i veckan anhölls sambon till kvinnans barn misstänkt för delaktighet i drunkningsmordet 2015. På fredagen häktades personen, på sannolika skäl misstänkta för mord.

Även två barn till kvinnan anhölls. De släpptes dock av åklagaren, men är inte helt avförda från utredningen.

Aftonbladet har sökt åklagaren Thomas Bergström.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM