41-åriga kvinnan misstänks även för mordförsök

KRIM

Ska ha försökt förgifta maken på semesterresa

1 av 16

Brottsmisstankarna mot den 41-åriga kvinnan blir allt fler.

Nu har hon även delgetts misstanke om mordförsök på sin make, enligt VLT.

Under en semesterresa till Egypten ska hon ha injicerat honom med något gift.

Den 41-åriga kvinnan och hennes 18-årige sambo sitter häktade misstänkta för att ha mördat kvinnans 68-årige pappa och försökt mörda hennes 63-åriga mamma i en sommarstuga utanför Arboga den 3 augusti i år. Båda förnekar brott.

Misstänks ha mördats

Förra veckan delgavs kvinnan även misstanke om ytterligare ett mord – det på sin 42-årige make i augusti i fjol.

Den 42-årige mannen hittades drunknad på en meters djup i Hjälmaren i augusti förra året, vid samma stuga där den 41-åriga kvinnans pappa ett år senare mördades och mamman skadades svårt.

Den 14 november öppnades makens grav upp för att göra ytterligare en rättsmedicinsk undersökning av kroppen, något som är mycket ovanligt.

Vad den nya rättsmedicinska undersökningen gett är ännu okänt men efter att den gjorts har kvinnan delgetts misstanke om mord på maken.

Och nyligen delgavs hon ytterligare en misstanke men vad det var för rubricering ville åklagaren inte säga.

– Det är ett brott som ska ha skett några månader innan han mördades. Hon förnekar brott i likhet med de andra misstankarna, sa kammaråklagare Johan Fahlander till Aftonbladet då.

"Injicerat honom med något gift"

Men i dag avslöjar Bbl/AT och VLT att den nya brottsmisstanken är försök till mord som ska ha skett i februari 2015.

Aftonbladet har tidigare berättat om att den 42-årige mannen åkte på en semesterresa till Egypten våren 2015 med den 41-åriga kvinnan.

Där insjuknade han plötsligt. Han blev så dålig att han fick uppsöka sjukhus på semesterorten.

– Han sa till mig att han trodde att hon injicerat honom med något gift. Han var alltid väldigt spruträdd så han visste inte hur hon hade gjort, men han upptäckte ett nålstick på armen. Jag träffade honom när han kom hem och armen var svullen och nålsticket syntes tydligt, har en anhörig till mannen tidigare sagt till Aftonbladet.

Den 42-årige mannen sökte även läkarvård på en vårdcentral i Sverige men man hittade aldrig orsaken till att han mådde så dåligt. Själv var han, och hans anhöriga, dock övertygade om att han utsatts för ett mordförsök.

Enligt de anhöriga hade den 41-åriga kvinnan hotat döda sin make tidigare och han var rädd för henne, berättade han för dem vid flera tillfällen.

– Han sa att hon en dag pekade på ett träd på deras gemensamma tomt och sa: I det där trädet ska jag hänga dig, ha en anhörig till mannen tidigare sagt.

ARTIKELN HANDLAR OM