20-åring häktas för restaurangmord i Göteborg

avJohn Granlund

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 6 | Foto: BJÖRN ANDERSSON/BFT MEDIA

De maskerade gärningsmännen sköt rätt in i en restaurang på Vårväderstorget i Göteborg – två unga män dog i kulregnet.

Nu begärs ytterligare en man häktad misstänkt för dådet.

Mannen sitter sedan tidigare häktad för dödsskjutningen av en 53-årig busschaufför i Göteborg.

Två unga män dog när gärningsmännen öppnade eld med automatvapen på en restaurangHisingen i Göteborg - som var full med matgäster. Åtta personer skadades och de överlevande berättade efteråt om paniken som uppstod vid skottlossningen.

– Han hade polisväst och något som jag tror var en halloweenmask. Sen siktade han på oss och sköt, har ett vittne berättat för Aftonbladet.

Fem häktade

Sedan tidigare sitter fyra män misstänkta för inblandning i skottlossningen som ägde rum den 18 mars i år. Tre av dem sitter häktade för mord och en för medhjälp.

Nu begärs ytterligare en man - en 20-åring - häktad misstänkt för det aktuella dådet.

– Om han blir häktad kommer fem personer vara häktade för delaktighet i morden på Vår krog, säger åklagare Johan Udén.

Han vill inte gå in på vilken roll 20-åringen misstänks ha spelat i dubbelmordet.

Flera misstänkta brott

Den misstänkta mannen sitter sedan tidigare häktad misstänkt för flera grova våldsbrott i Göteborgstrakten. Han misstänks för att ha skjutit ihjäl en 53-årig busschaufför på Väderkvarnsgatan - ett mord som också det väckt stor uppmärksamhet.

Dessutom misstänks 20-åringen för medhjälp till mordförsök på Jaegerdorffsplatsen i Majorna den 7 februari - då två unga män med gängkopplingar skottskadades svårt när en eller flera gärningsmän sköt rätt in i bilen som de satt i.

Åtal dröjer

Johan Udén uppger att den 20-årige mannen delgavs misstanke för det så kallade restaurangmordet för "någon vecka sedan". Hur han ställer sig till anklagelserna vill åklagaren inte kommentera.

– Vi har alla yppandeförbud.

När räknar ni med att få klart ett åtal?

– Det har jag ingen uppfattning om. Det är klart att vi har någon form av tanke om det men det är inget jag vill kommentera.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM