”Pedofilbrödernas” offer berättar: ”Alla tillfällena smälter ihop”

avJohanna Rapp

Pojken berättade om hur han var mobbad och ensam – när bröderna kom och erbjöd sin ”vänskap”.

Våldtäkterna bröderna utsatte honom för under flera års tid ledde till flera självmordsförsök och självskadebeteende.

Han är ett av barnen som ”pedofilbröderna” våldtagit – och de döms nu för över 1 000 grova våldtäkter mot barn.

Två bröder, 34 och 37 år gamla döms nu till fängelse i tolv respektive 14 år för flera fall av grova våldtäkter mot barn, grovt sexuellt utnyttjande av underårig och barnpornografibrott. Sammanlagt har bröderna våldtagit fem barn, tillsammans är de dömda för över 1 000 våldtäkter av barn, enligt domen från Ångermanlands tingsrätt.

För flera av barnen har det varit första gången som de berättat om de sexuella övergreppen. Ett av barnen berättar enligt domen hur han var mobbad och ensam. Han spelade mycket tv-spel, vilket också bröderna sysslade med. Då bröderna delade samma intressen blev de vänner, beskriver offret:

”Han kunde prata om sina problem med honom och (34-åringen) fanns alltid där för att lyssna”, står det i domen.

Försökte ta sitt liv

Men snart började övergreppen:

”Efteråt mådde han jättedåligt. Han sa att han skulle gå ut och kissa, men i själva verket gick han ut och kräktes bakom huset”, står det i domen.

Pojken berättar hur han fick ångest av övergreppen och hur han tog ut det på sig själv. Han utvecklade ett självskadebeteende och började vid 13–14 års ålder skära sig själv. Han berättar också hur han försökte ta livet av sig.

Flera av brödernas offer vittnar om samma sak och hur bröderna blev som idoler och förebilder. Tv-spelande och kampsport, som var två av brödernas intresse, blev ett sätt att locka de ensamma barnen.

– Jag kommer till och med ihåg att jag sa att jag önskade att han var min pappa. Han var alltid snäll och ställde upp för mig, jag litade på honom till 100 procent, säger ett av barnen, enligt polisförhören.

Pågick i flera år

Det första av de sexuella övergreppen ägde rum 2001, enligt domen. Den sista de döms för att ha utfört skedde 2009. Flera av barnen har utsatts för hundratals våldtäkter av båda bröderna, under flera års tid.

– Sen är det som att allting smälter samman, de sexuella tillfällena var så många och så ofta och så normaliserat, en rutin. Alla tillfällena smälter ihop, säger ett av barnen i polisförhör.

ARTIKELN HANDLAR OM