Uppgifter: Polisen intresserade av 41-åring i sommarstugemordet

avIsabelle Nordström

1 av 2 | Foto: ANDREAS BARDELL

ARBOGA. Mystiken tätnar kring mordet i en sommarstuga i Arboga.

Enligt uppgifter till VLT är polisen intresserade av en 41-årig person med anknytning till familjen.

– Vi vill gärna klarlägga vad personen hade för sig i förra veckan, säger en poliskälla till tidningen.

Det var i onsdags kväll förra veckan som polisen larmades till en sommarstuga i Arboga kommun. På platsen hittades en död 68-årig man. Bredvid honom låg hans 63-åriga hustru, svårt skadad.

Båda två hade utsatts för kraftigt våld, enligt polisen. Redan från början misstänkte polisen att mannen hade mördats.

Hustrun greps

Direkt på kvällen greps den svårt skadade hustrun och hon anhölls senare under natten, misstänkt för mordet på maken. Under tiden hon var anhållen vårdades hon på sjukhus i sin hemstad för sina allvarliga skador.

Bland annat ska hon ha haft stickskador i bröstet samt skärsår på fler delar av kroppen.

– Hon har sytts inne i munnen och tappat någon tand, sa kvinnans advokat Thomas Carlstedt till Aftonbladet i slutet av förra veckan.

Det var först på fredagen som polisen kunde hålla ett förhör med hustrun på sjukhuset.

Efter att polisen hört kvinnans version av händelsen tog historien en snabb vändning.

Vändningen i fallet

På eftermiddagen, några timmar efter förhöret, beslutade åklagare Johan Fahlander att inte begära kvinnan häktad och istället försätta henne på fri fot. Dessutom meddelade polisen att man inlett en förundersökning om mordförsök mot kvinnan.

– Både den avlidne mannen och skadade kvinnan var utsatta för våld. Vi utreder nu om det finns fler inblandade, sa Lisa Sannervik, presstalesperson vid polisen, i samband med att kvinnan släpptes.

Thomas Carlstedt gick från att vara kvinnans försvarare till att bli hennes målsägarbiträde, när hon gick från misstänkt till brottsoffer.

I måndags kom beskedet från åklagaren: Hustrun var helt avskriven från misstankar i mordet. Polisen sökte istället efter en annan gärningsperson, någon person utifrån.

Sedan dess har det varit locket på och varken åklagare eller polisen har velat kommentera utredningen med hänvisning till förundersökningssekretessen.

Ingen har varit frihetsberövad misstänkt för mordet.

”Vill kartlägga personen”

Men enligt både tidningen VLT och SVT Västmanland kan polisen vara nära ett genombrott i utredningen. Enligt uppgifter till tidningen har utredarna börjat intressera sig för en 41-årig person som har anknytning till familjen.

– Vi vill gärna klarlägga vad personen hade för sig i förra veckan, säger en polis med insyn i utredningen till VLT.

Dessa uppgifter har polisen eller åklagare inte velat kommentera.

– Det råder förundersökningssekretess och vi går inte ut med mer detaljer eftersom det kan påverka vår utredning, sa Lisa Sannervik under onsdagseftermiddagen till Aftonbladet.

Ingen är anhållen och ingen har delgivits misstanke om brottet.

ARTIKELN HANDLAR OM