Ny skjutning i Västerås – man allvarligt skadad

Kopplingar till den undre världen i Västerås

En man vårdas på sjukhus efter en andra skottlossning i Västerås på ett halvt dygn.

En maskerad person sköt honom utanför en bostad natten mot onsdag.

– Han har allvarliga skador, säger polisens presstalesperson Johan Thalberg.

Larmet om skottlossningen i stadsdelen Hammarby i Västerås kom till polisen klockan 02.37 natten mot onsdag.

Mannen hade skjutits utanför en bostad av en maskerad person, enligt polisen som rubricerat händelsen som försök till mord.

– Personen var var maskerad och försvann till fots mot Köpingsvägen, säger Johan Thalberg, presstalesperson på Västeråspolisen.

– Sedan vet vi inte om personen tagit sig vidare med ett fordon eller fortsatt till fots.

Polisen var på plats några minuter efter larmet. Mannen fördes till sjukhus med ambulans. Enligt uppgifter till Aftonbladet blev han skjuten med flera skott som träffade i bålen och i låret.

– Det är kritiskt läge, han har allvarliga skador, säger Johan Thalberg.

Enligt uppgifter till Aftonbladet uppges mannen ha kopplingar till ett kriminellt nätverk i Västerås.

Stor polisinsats

Polisen spärrade av området och använde sig av ”en mängd resurser” under natten för att prata med vittnen och boende i bostaden intill brottsplatsen, säkra spår och söka med hundar efter gärningspersonen.

Skjutningen inträffade bara timmar efter att en annan man skottskadats i ett bostadsområde i Västerås. Den skjutne är enligt Aftonbladets uppgifter känd av polis sedan tidigare. På tisdagskvällen grep och anhöll en man i 20-årsåldern misstänkt för synnerligen grov misshandel. Han ska också ha kopplingar till det kriminella nätverket, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Ingen är dock gripen för nattens mordförsök.

Utreder samband

Polisen utreder om det finns ett samband mellan de två händelserna.

– Och med andra tidigare skjutningar i Västerås, vi har ju haft en del skjutningar i Västerås under sommaren, säger Johan Thalberg.

– Men det görs ju på rutin. Man tittar ju till exempel på om det här skulle kunna vara någon typ av hämndaktion eller liknande.

Vädjar om tips

Polisen vädjar till allmänheten i Västerås om tips.

– Det kan vara alla möjliga tips. Man kan ha sett någonting i samband med själva händelsen men det gäller också saker som stuckit ut i närheten av den här platsen, säger Johan Thalberg.

– Det var ju mitt i natten så alla rörelser av bilar, mopeder eller personer i området är intressanta och det kan också vara någonting som hänt i dagarna före. Vi är ofta beroende av vittnesuppgifter i dessa utredningar för att komma vidare.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN