Mord

Annie, 29, mördad av ex-pojkvän – familjen om saknaden

Av: 

Johanna Rapp

KRIM

Hon hette Annie och hon hade hela livet framför sig.

Men det satte den 23-årige influencern stopp för.

– När jag tänker på henne så hör jag hennes skratt, säger systern.

Annie var lojal mot dem hon älskade.

Hon hade mycket integritet och hon var rolig och när hon bestämde sig för något, såg hon till att genomföra det.

 – Annie hade alltid en åsikt, hon var verbal och smart. Vi kunde verkligen ha diskussioner om allt. Hon var extremt snabb i huvudet och så himla rolig, hon fick folk att skratta, säger Annies äldsta syster.

Det har snart gått ett år sedan 29-åriga Annie mördades i sin lägenhet i Solna, Stockholm.

För familjen är det viktigt att visa att Annie var mer än ett offer och att hennes liv var så mycket mer än de sista åtta månaderna som ex-pojkvännen fyllde med hot och hat. Hennes syster berättar om resorna som Annie gjorde: hur snabbt hon lärde sig nya språk, som spanska eller grunderna i turkiska. Och hon tänker på deras sista nationaldagsfirande, hur glad Annie var och hur hon överraskade familjen med att hon tagit körkort i hemlighet.

– Jag saknar hennes skratt och hennes humor. Det hände alltid roliga saker runt Annie. När jag tänker på henne så kan jag höra hennes röst i huvudet. Jag hör hennes skratt och precis vad hon skulle ha tyckt om olika saker. 

”En period före och efter”

När Annie mördades i slutet av april 2018 hade hon utstått månader av fysisk och psykisk misshandel av den 23-årige ex-pojkvännen. Annie och mannen hade träffats året innan, sommaren 2017. De blev snabbt ett par och flyttade ihop. Men relationen förändrades snart. Enligt systern försökte Annie skydda honom och utåt sett var hon noga med att visa att allt var bra. Systern säger att det var svårt för den som inte visste att tro att något var fel eftersom Annie var en person som var noga med vad som var okej och inte.

– Det finns en period före och efter honom och hennes liv förändrades snabbt efter att de träffats. Det är så svårt att förstå hur det här kunde hända Annie och hur just hon kunde hamna i en sådan relation. Men det får en också att förstå att vem som helst kan drabbas av våld i nära relationer.

18 års fängelse

I torsdags dömdes den 23-årige ex-pojkvännen för mordet på Annie, till 18 års fängelse, ett mord han själv nekar till. Mannen dömdes också för grov kvinnofridskränkning mot henne och för bland annat misshandel mot två andra kvinnor. Enligt Solna tingsrätt har det funnits flera försvårande omständigheter.

– Bland annat att mannen planerade mordet och försökte dölja det på olika sätt, att det begicks mot en kvinna som han var klart fysisk överlägsen i hennes hem och framför allt att hennes lilla dotter var hemma vid tillfället, har Lena Klintefall, domare i målet sagt.

Dottern var Annies stora lycka i livet. Hennes guld. Nu kommer hon inte få se sin dotter bli stor. Men Annie kommer ändå alltid att få vara närvarande.

– Vi i familjen kommer alltid att berätta om Annie och efter bästa förmåga förmedla till henne hur fantastisk hennes mamma var och hur mycket hon älskade henne.

ANNONS

Nu kan du fynda bland Muminmuggar till rabatterade priser hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Publisert:

LÄS VIDARE

Behöver du hjälp? Här hittar du kvinnojourer runtom i landet

ÄMNEN I ARTIKELN

Mord

Solna