Gjorde rekordfynd: Hittade knark i kalk

Av: Mattias Lönngren

Publicerad:
Uppdaterad:

Det kan vara en av de tyngsta knarksfallen i svensk historia. Åtminstone när det gäller materialet som det smugglades i.

En liga har nu dömts för att ha smugglat 80 kilo hasch och marijuana – inmurat i kalkstensblock.

Polisen hade haft spaning mot gården i Halland under en längre tid. Men när smugglarna väl nådde Sverige tvingades de göra ett längre uppehåll. Då skulle lastbilschauffören ha sin 24-timmarspaus och behövde sova.

Det gav polisen gott om tid att planera tillslaget. Under tiden försökte smugglarna få av den tunga lasten: Men polisen omringade gården och upptäckte kalkstensblocken.

– En av stenarna hade gått sönder och vi kunde se knarket, egentligen visste vi inte vad stenarna innehöll, vi visste bara att nåt var på gång, säger Karin Breding, utredningschef på spaningsektion 1 i Storgöteborg. 

Inborrad i stenblocken

I den flera ton tunga lasten upptäckte polisen 80 kilo narkotika inborrad och gömd i blocken.Värdet beräknas vara cirka nio miljoner kronor. Polisen misstänker att knarket skulle levereras till Göteborg.

Sex män, från bland annat Uddevalla och Göteborg har nu dömts fängelsestraff på mellan två år upp till nio och ett halvt års fängelse, för bland annat grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN