Smyckesstölden fångades på film – misstänkt kvinna ringde själv polisen

avJohanna Rapp

Polisen gick ut med övervakningsfilmen för att efterlysa den kvinnliga tjuven – som misstänks ha stulit smycken för över 20 000 kronor.

Efter filmen fick polisen in ett stort antal tips – och man har nu lyckats identifiera kvinnan.

– Hon hörde av sig självmant innan vi hann plocka in henne, säger Ulf Einarsson vid polisen.

I oktober förra året gick en kvinna in på Stigs Ur & Guld i Kungälv. En övervakningskamera fångade hur kvinnan ställde sig vid en pelare med örhängen och armband och hur hon sedan började plocka ner smycken i fickorna. Butiksinnehavaren bedömde att det sammanlagda värdet på de stulna smyckena var över 20 000 kronor.

Polisen lyckades först inte identifiera kvinnan – utan gick ut med övervakningsfilmen i Aftonbladet i hopp om att få hjälp av allmänheten med identifieringen.

– Vi har haft den här filmen ute bland kollegor och gjort vad vi har kunnat, men inte fått något napp. Därför vill vi pröva det här sista halmstrået vi har, sa Ulf Einarsson vid polisen, i samband med att övervakningsfilmen publicerades.

Ringde själv polisen

Och det gav resultat.

– Vi fick in 15–20 bra tips efter artikeln och ett tiotal tips pekade mot samma kvinna, säger Ulf Einarsson, utredare vid polisen i Kungälv-Ale.

Polisen identifierade kvinnan men innan de hann kontakta henne fick de själva ett samtal från kvinnan – som sade att det var hon som syntes på filmen.

– Hon hörde av sig självmant via en advokat innan vi hann vidta några åtgärder, säger Ulf Einarsson.

”Erkänt brottet”

Kvinnan har nu delgivits misstanke om stöld.

– Hon har varit på förhör och erkänt brottet.

Stöldgodset saknas fortfarande.

– Godset är borta och kvinnan gav olika förklaringar till vart det tagit vägen, säger Ulf Einarsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kungälv

Brott