Arbogakvinnans våldslakejer pekades ut före mordet – förhördes aldrig

avJohanna Hellsten

25-åringen och 19-åringen blev 42-åringens våldslakejer, misstänker polisen.

De unga männen ska enligt misstankarna brutalt ha misshandlat flyktingpojkar blodiga med pistol – på grund av en sexfilm med 42-åringen.

Några förhör gjordes aldrig med de utpekade misstänka gärningsmännen, erkänner åklagaren.

Tre veckor senare skedde mordet och mordförsöket i sommarhuset utanför Arboga.

Den 42-årige flerbarnsmamman och hennes 19-årige pojkvän misstänks båda för mordet och mordförsöket på 42-åringens pappa och mamma i sommarhuset utanför Arboga. 19-åringen har erkänt knivdåden mot kvinnans föräldrar.

Tillsammans med den blivande svärsonen, 25-åringen, är 42-åringen även misstänkt för mord på sin tidigare make.

Användes som lakejer

Polisen misstänker att 19-åringen och 25-åring varit 42-åringens lakejer som skulle hjälpa till att genomföra det hon ville göra.

Det är en teori som stärks av andra berättelser, bland annat från två flyktingpojkar som upprepat haft sex med kvinnan och som smygfilmat med mobiltelefon under ett tillfälle.

De ska ha blivit hotade och senare misshandlade på grund av sexfilmen.

Misshandeln ska ha skett under ett besök i Eskilstuna. Plötsligt ska flera personer ha trängt sig in i lägenheten där pojkarna befann sig.

”Jag kände igen två”

En av pojkarna, som vi kallar Tariq, berättar i Aftonbladets dokumentär om hur han slogs blodig, bland annat med en pistol. Aftonbladet kan exklusivt visa en film från lägenheten.

– Jag kände igen två, 25-åringen var en ur personalen på flyktingboendet och 19-åringen hade bott med oss, säger han till Aftonbladets Johan Stambro.

Trots att två misstänkta gärningsmän pekas ut samma kväll som den brutala misshandeln ägt rum händer inte mycket i utredningen. Ingen av de utpekade förhörs av polis.

Tre veckor efter den blodiga misshandeln begår den misstänkte 19-åringen knivdåden i sommarhuset.

Mördade tre veckor senare

En av de utpekade för pistolmisshandeln mördar en person tre veckor senare. Borde inte han ha hörts omedelbart?

– Jag vet inte om du menar att mordet skulle ha förhindrats om man hört honom om det, säger kammaråklagare Thomas Bergström i dokumentären.

– I sådana fall skulle man se dem som potentiella mördare. Det är väl väldigt sällsynt att man utgår från den bilden även om de inte var främmande för att använda våld, säger Bergström.

42-åringen nekar till alla anklagelser som riktas mot henne.

ARTIKELN HANDLAR OM