Misstänkt för mordet i Tensta nekar till brott

Av: Gustaf Tronarp, John Granlund, Kenan Habul, Mira Micic

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: P-O SÄNNÅS
En person har skottskadats i en skjutning i Tensta

Den unge mannen som sköts i ett skogsparti i Tensta i nordvästra Stockholm avled i natt.

Två män har gripits, misstänkta för inblandning i mordet.

– Min klient förnekar brott, säger den enes advokat Tomas Rothpheffer.

Det var på tisdagskvällen som polisen fick larm om en skottlossning i ett skogsområde i Stockholmsförorten Tensta. På platsen påträffades en ung man, som skjutits flera gånger. Han hade bland annat träffats i ansiktet.

Mannen fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

– Han avled sent på onsdagsnatten. Brottsrubriceringen har följdaktligen ändrats från mordförsök till mord, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Två anhållna

Två män har gripits, misstänkta för mordförsök. Den yngre av de två misstänkta greps samma kväll som skottlossningen inträffade, enligt hans advokat Tomas Rothpheffer.

– Min klient nekar till brott.

Polisen uppgav i morse att de båda männen är fortsatt misstänkta.

– Vi ska prata med dem nu på morgonen, säger Carina Skagerlind.

Hon fortsätter:

– Vi arbetar vidare med jobbet i hela Järva. Det handlar dels om utredningarna var för sig och hela sammanhanget. Dessutom fortsätter vi med det trygghetsskapande arbetet i området. Vi är på plats för att prata med människor och söka vittnen.

Den avlidne mannen är hemmahörande i södra Sverige. Hans anhöriga är underrättade om det inträffade.

Flera skjutningar

Under de senaste veckorna har en rad skottlossningar inträffat i Järva-området. Flera av dem har haft dödlig utgång. I början av december sköts två bröder ihjäl på ett kafé i Rinkeby. Knappt två veckor senare besköts en bil i närbelägna Hjulsta. Efter skottlossningen kom en skadad man in till sjukhus. Enligt uppgifter till Aftonbladet finns det ett samband mellan samtliga dåd den senaste tiden. Det ska handla om en konflikt mellan två grupperingar.

Publicerad: