Polisen utreder misstänkt mord i Vänersborg – fyra personer anhållna

avJohanna Rapp

En man i 25-årsåldern har påträffats död utanför ett hus i centrala Vänersborg och polisen misstänker att han mördats.

Nu har fyra personer anhållits misstänkta för mord.

– En man är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord och två kvinnor och en man är skäligen misstänkta för mord, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson.

Strax efter klockan 05 på onsdagsmorgonen fick polisen larm om att ett grovt brott inträffat i centrala Vänersborg.

– Strax efter klockan fem får vi information om att ett grovt brott inträffat i de centrala delarna av Vänersborg. Där har vi spärrat av ett område kring en bostad, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Polisen utreder händelsen som mord, alternativt dråp och under onsdagsmorgonen arbetade polisens tekniker på platsen.

1 av 3 | Foto: ROBERT BETZEHAG

En man gripen

Enligt Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens rotel för grova brott i Fyrbodal, hittades den döde mannen utanför en bostad.

– Han har hittats utanför ett hus i närheten av en trottoar där. Jag vill inte gå in på hur det gått till, utan det ska vi reda ut under dagen, säger Timmersjö.

Mannen ska tidigare under kvällen ha befunnit sig i en lägenhet tillsammans med en grupp människor. Det är en av personerna i lägenheten som sedan larmat polisen.

– Det är en person i den här lägenheten som ringer och berättar och är väldigt samarbetsvillig och även mannen som sedermera grips är lugn och ger sig till känna och är samarbetsvillig, säger Christer Fuxborg.

Mannen som greps är i 30-årsåldern och han anhölls senare, på sannolika skäl misstänkt för mord. Senare meddelade polisen att ytterligare tre personer anhållits som skäligen misstänkta för mord, alltså den lägre misstankegraden.

– Det är en man och två kvinnor som är anhållna som skäligen misstänkta, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson.

”Lugnt område”

Polisen beskriver området som lugnt och personerna som befunnit sig i lägenheten är okända sedan tidigare för polisen.

– Det är här inga människor som är kända av oss sedan tidigare. Sedan får vi vänta med att se vad som kan vara den bakomliggande orsaken.

Under onsdagen knackar polisen dörr i området – och uppmanar de som kan ha kännedom om det inträffade att kontakta polisen på 114 14.

– Vi vill komma i kontakt med personer som sett eller hört någonting som kan hänga samman med händelsen, säger Hans Lippens.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott