Sandviken

Kvinna anhölls efter mord i Sandviken – försätts på fri fot

Av: 

Johanna Rapp

KRIM

40-åringen med koppling till MC-gäng avrättades i en bostad i Sandviken.

En kvinna i 30-årsåldern anhölls misstänkt för medhjälp till mord – men nu väljer åklagaren att istället försätta kvinnan på fri fot.

På måndagskvällen larmades polisen till en bostad i Sandviken där en 40-årig man skjutits till döds. Mannen var kriminellt belastad hade kopplingar till MC-grupperingar och har dömts för ett stort antal brott. Han ska ha skjutits med ett skott i huvudet och ett i bröstet och enligt Aftonbladets källor beskrivs mordet som en ren avrättning.

När polisen anlände till lägenheten fanns där en kvinna i 30-årsåldern och hon anhölls senare som skäligen misstänkt för medhjälp till mord. Skäligen är den lägre misstankegraden.

Nu väljer åklagare Peter Helsing att försätta kvinnan på fri fot. Under fredagsförmiddagen hördes kvinnan och enligt åklagaren har inte misstankarna i vart fall stärkts och man bedömde inte att det fanns skäl att begära kvinnan häktad.

Polisen jagar flyende person

Polisens jakt på den person som av vittnen sågs lämna brottsplatsen i Sandviken fortsätter och man arbetar också med att kartlägga den mördade mannens sista dagar.

Enligt Aftonbladets uppgifter kan mordet på 40-åringen kopplas till ett rån av en kvinna i Hofors, dagen innan mordet. Kvinnan var anhörig till 40-åringen och ska ha blivit utsliten ur sin bil och pepparsprejad och sedan rånad. Kvinnan ska ha pekat ut två kvinnor som misstänkta för gärningen, varav 40-åringen enligt Aftonbladets uppgifter, misstänks ha misshandlat en av kvinnorna. Dessa uppgifter vill dock polisen inte bekräfta.

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd! Handla SPF, munskydd och allt för sommaren hos MEDS.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Uppgifter: Mordet kopplas till rån i Hofors

ÄMNEN I ARTIKELN

Sandviken

Hofors

Brott