Kokainlangare döms till fängelse

KRIM

När Tullverket slog till hade kvinnan 86 000 euro gömda innanför kläderna och i kroppens håligheter.

Nu döms en kokainliga i Stockholm till dryga fängelsestraff.

Den 27-årige huvudmannen får sju år och sex månader.

1 av 6 | Foto: Tullkriminalen.
Kontanter samt kondomer som påträffats i underliv. 65 500 euro.

Ligan har i vart fall bestått av tre personer i Sverige, ett yngre par samt en kvinna som hjälpt till att transportera pengar.

De kunde avslöjas sedan tullkriminalen börjat utreda ett dominikanskt nätverk som misstänktes hålla på med storskalig narkotikahandel och där en person också dömdes.

När spaningarna fortsatte visade det sig att paret, 26 respektive 20 år, bedrev organiserad handel med kokain i södra Stockholm och Södertälje.

Flera kilo i beslag

Tullens spanare såg hur de träffade olika människor för korta möten, något som misstänktes vara överlåtelser av narkotika.

En kurir som åkt fast i Danmark och dömts till fem års fängelse berättade, för att få strafflindring, om leveranser till personer i Stockholm.

Telefonavlyssning inleddes och spaningarna fortsatte.

Vid ett tillslag mot en lägenhet i Södertälje hittade utredarna 4,2 kilo kokain. Och en 24-årig kvinna som greps, misstänkt för att transportera ut pengar från landet, visade sig ha 86 000 euro i 500-eurosedlar uppstoppade i slidan och innanför kläderna.

Kännbara fängelsestraff

De tre har nu dömts i Södertörns tingsrätt.

Den 26-årige mannen fälls för synnerligen grovt narkotikabrott och döms till fängelse i sju år och sex månader, samt utvisning.

Den 21-åriga flickvännen fälls för synnerligen grovt narkotikabrott och döms till fängelse i fyra år och sex månader. Yrkandet om utvisning avslogs.

Den 24-åriga kvinnan fälls för grovt penningstvättsbrott och döms till ett års fängelse och utvisning.

ARTIKELN HANDLAR OM