Sexualbrott

Misstänkta för gruppvåldtäkt i trapphus släpps fria

Av: 

Johanna Rapp

Evalisa Wallin

KRIM

De tre männen misstänks ha gruppvåldtagit en kvinna i en trappuppgång i Fittja i Stockholm i augusti ifjol.

Nu har rätten bestämt att de tre männen ska försättas på fri fot.

– Jag, som hennes advokat, är förstås förbannad på att denna grupp utsatta kvinnor inte tas på allvar, säger kvinnans målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz.

Elisabeth Massi Fritz, kvinnans advokat.
Elisabeth Massi Fritz, kvinnans advokat.

Tre män har åtalats för att ha gruppvåldtagit en kvinna i en trappuppgång i Fittja. Enligt åtalet misshandlades kvinnan svårt i samband med övergreppet. Bland annat misstänktes att en av gärningsmännen dunkade kvinnans huvud mot en trappa så att hon förlorade medvetandet.

Gruppvåldtäkten ska ha ägt rum i Fittja centrum i augusti förra året.

Nu har tingsrätten beslutat att de tre män som suttit häktade ska försättas på fri fot i väntan på domen, vilket Expressen var först med att rapportera.

I beslutet från Södertörns tingsrätt står det: ”Tingsrätten har förordnat att den misstänkte omedelbart skall försättas på fri fot”.

– Man kan sannolikt dra slutsatsen att de ej kommer att dömas för de gärningar som de står åtalade för. Men de kan också dömas för lindrigare brott inom samma gärning, men det vågar jag inte spekulera i, säger vice chefsåklagare Anders Hirsch.

Domen i målet väntas längre fram i december.

– Vi får vänta på tingsrättens dom och se, säger Anders Hirsch.

”Känner sig rättslös”

Enligt kvinnans målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz har kvinnan reagerat starkt på beslutet att försätta de tre männen på fri fot.

– Min klient reagerar mycket starkt och känner sig rättslös. Hon kommenterar "vem ska tro på mig jag är ju missbrukare och beter mig inte som det perfekta offret domstolen är van vid", säger Massi Fritz och tillägger:

– Jag som hennes advokat är förstås förbannad på att denna grupp utsatta kvinnor inte tas på allvar, vi avvaktar med fler kommentarer tills dom meddelas. Jag kommer fortsätta kämpa för min klient eftersom hon har varit utsatt för en allvarlig våldtäkt.

ANNONS

MORS DAG-BUKETT; Låt våra florister hjälpa dig att uppvakta och överraska - enklare kan det inte bli!

Extern länk från Interflora SE

Beställ nu

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Krim

/

Sexualbrott

LÄS VIDARE

Därför dömdes inte männen för våldtäkt

ÄMNEN I ARTIKELN

Sexualbrott

Fittja

Brott

Stockholm

Våldtäkt