Unika bilder: Här flyr galopprånarna

Av: Linda Hjertén, Mira Micic

Publicerad:
Uppdaterad:

Gärningsmännen är fortfarande på fri fot

1 av 16

Här flyr de maskerade männen efter rånet på galoppbanan.
Bytet uppges vara ett stort belopp i kontanter.

– Jag såg en bil komma i hög hastighet mot mig och då tog jag fram kameran, säger ett vittne – som lyckades fånga rånarnas flykt på bild.

Det var kort efter sista loppet, vid 19-tiden på kvällen den 11 september som de maskerade gärningsmännen slog till mot vadslagningskontoret på galoppbanan Bro Park i Upplands-Bro.

Enligt Aftonbladets källor har vittnen uppgett att gärningsmännen före rånet låg gömda i buskar. De var beväpnade, men inga skott avlossades.

Bil hittades brinnande

Rånarna, som flydde i en bil, uppges ha fått med sig ett sjusiffrigt belopp i kontanter. Enligt andra källor ska det varit en större summa, men ”bara” ett sexsiffrigt belopp.

Flyktbilen, en svart Audi, hittades senare brinnandes några kilometer från brottsplatsen, vid Kalmarsand. Vid rånet använde gärningsmännen en stulen registreringsskylt.

Efter att ha dumpat flyktbilen tros rånarna ha flytt i båt ut på Mälaren, enligt uppgift till Aftonbladet.

Ingen är ännu gripen. Utredningen pågår och polisen är förtegen om man har några spår efter gärningsmännen.

– Vi har fortfarande ingen misstänkt, säger Kjell Lindgren, polisens presstalesman.

Fångade flykten på bild

Aftonbladet har talat med ett vittne som befann sig på galoppbanan den kvällen.

Vittnet berättar att en man kom plötsligt springande mot honom. Mannen verkade chockad och hade svårt att få fram orden:

– Han pratade om fyra män med k-pistar. Samtidigt satte brandlarmet igång och jag förstod att det inte brann utan att det måste vara ett rån, säger vittnet, som tog fram sin kamera och sprang ner mot grindarna.

”Slängde ut fotanglar”

När han kom ner genom första grinden såg han en bil komma i full hastighet:

– Jag knäppte några kort. Bilen försvann i full fart mot lastbilsparkeringen och efter kom en annan bil som jag senare fick veta var en vaktbil. Rånarna slängde ut fotanglar som stoppade vaktbilen, säger vittnet.

Bilderna lämnades sedan in till polisen och ingår nu i bevismaterialet.

– Man ser silhuetter av männen inne i bilen. Jag hoppas att polisen kan förstärka bilderna så att de kan vara till någon hjälp, säger mannen.

 PLUS:  Spektakulära rån

Publicerad: