De misstänkta för dubbelmordet är kopplade till annan mordutredning

avEric Tagesson, Mira Micic

1 av 10

39-åringen var vittne till mordet på en 25-årig man.

I går mördades han och hans fru i sitt hem i Hallonbergen – nu sitter tre personer anhållna för dubbelmordet.

Två av dem har även figurerat i utredningen om mordet på 25-åringen, eftersom de syntes med honom minuter innan han sköts, enligt uppgift till Aftonbladet.

Fyra personer greps bara en timme efter dubbelmordet i Hallonbergen igår:

Två unga män, 20 och 21 år gamla, och två pojkar, 15 och 16 år gamla. En av dem, 15-åringen, släpptes efter förhöret.

– Misstankarna mot honom försvagades efter förhöret, säger Olof Calmvik, åklagare i målet.

Fastnade på film - hämtades till förhör

Av de tre som nu sitter anhållna har två tidigare figurerat i en annan mordutredning, mordet på en 25-åring i Stockholm tidigare i år.

Enligt uppgift till Aftonbladet ska de två misstänkta männen hämtats till förhör efter att ha fångats på film med 25-åringen, kort innan han blev skjuten till döds.

I samma mordutredning förekommer också den i går mördade 39-åringen – som vittne.

Den 22 januari kom 25-åringen till Karolinska sjukhuset med flera skottskador. Han hade blivit beskjuten vid två tillfällen, först i Sundbyberg och sedan efter att ha prejats av vägen på väg till sjukhuset dit han fick skjuts.

På sjukhuset förklarades mannen död.

Två veckor senare greps tre personer, misstänkta för medhjälp till mord på 25-åringen. De tre sitter nu häktade – och har alla kopplingar till de nu dubbelmordsmisstänkta männen.

– De som misstänks för dubbelmordet är goda vänner med de som sitter häktade för det andra mordet, säger en källa.

25-åringen var känd av polisen. Han var nyligen frigiven från ett fängelsestraff på två år och sex månader för bland annat grovt vapenbrott. Han hade åkt fast med tio pistoler av fabrikatet Glock på Malmö centralstation. Vapnens serienummer var bortslipat för att omöjliggöra spårning.

Överfölls i sitt hem

Det var strax efter nio på tisdagsmorgonen som flera unga män ska trängt sig in i en lägenhet där ett gift par, 39-åringen och hans 41-åriga fru, befann sig.

De angrep kvinnan med en kniv, och hon dödades i lägenheten. Hennes make lyckades fly samtidigt som han larmade 112. I samtalet kunde han uppge namnet på minst en av angriparna. Men gärningsmännen hann ikapp 39-åringen, och på gatan utanför bostadshuset knivhöggs även han så svårt att han senare avled på sjukhuset.

När de nu anhållna för dubbelmordet i Hallonbergen greps i går förmiddag var de kraftigt påverkade, uppger en källa.

ARTIKELN HANDLAR OM