Mordet på Wilma, 17

Wilmas mammas ord till misstänkte mördaren: ”Vill ha ett svar”

Av: 

Johanna Rapp

KRIM

17-åriga Wilma Anderssons föräldrar vittnade om ex-pojkvännens underliga beteende efter att Wilma försvunnit.

Och i rättsalen Wilmas mamma vände sig direkt till den åtalade 23-åringen:

– Jag vill ha ett svar. Jag vill veta var Wilma är någonstans. Det är helt omänskligt. Vi kan fortfarande inte begrava vår dotter för vi hittar inte hela henne.

På torsdagen inleddes den andra rättegångsdagen mot den 23-årige man som åtalats för att ha mördat 17-åriga Wilma Andersson.

Dagen inleddes med att försvaret fick komma med sin sakframställan och bland annat påtalade försvarsadvokat Beatrice Rämsell att en granne under polisutredningen vittnat om att han hört skrik vid 21-tiden från lägenheten – en tidpunkt som den åtalade pojkvännen inte var hemma. Hon påpekade också att 23-åringen inte ringt någon under natten efter att Wilma påståtts ha mördats och inte heller att han gjort några sökningar på sin mobiltelefon och att han hållit sig hemma dagarna efter att åklagaren menar att Wilma mördats. Rämsell lyfte också fram att ingen likhund markerat i någon av bilarna som polisen sökt och som ex-pojkvännen har tillgång till.

Rättegången mot 23-åringen hålls i Uddevalla tingsrätt.

Foto: Anders Deros

Framförallt menade hon att det gäller att rätten är öppen för alternativa förklaringar eftersom det inte har kunnat fastställas någon dödsorsak.

Men framförallt ägnades den andra rättegångssalen i Uddevalla tingsrätt åt att 17-åriga Wilma Anderssons föräldrar fick berätta om sin dotter, och relationen mellan henne och den nu 23-årige ex-pojkvännen.

Bland annat sa Wilma Anderssons mamma att hon fick en konstig känsla i kroppen när hon besökte lägenheten efter att Wilma försvunnit.

– Han var väldigt nervös, säger mamman.

Hon vittnade också om att ex-pojkvännen var kontrollerande mot dottern.

”Våra liv är förstörda”

Hon vände sig också direkt till den åtalade ex-pojkvännen när hon berättade om hur tiden sedan Wilmas död varit för henne och övriga familjen. Ett halvårs lång mardröm, beskriver hon det.

– Det är så omänskligt, så sjukt. Wilma hade hela livet framför sig. Hon var så älskad av alla runtomkring sig, säger mamman med blicken riktad mot den åtalade ex-pojkvännen.

– Hur man kan göra såhär kan jag aldrig någonsin förstå. Hela våra liv är förstörda.

Ex-pojkvännen såg, precis som under rättegångens första dag, lugn ut och som att han följde med i vad som sades. Från åhörarhåll var det svårt att uppfatta några närmare känsloyttringar från hans sida.

”Vi kan inte begrava henne”

Hon vädjade till den åtalade ex-pojkvännen om svar. Och berättade hur gärna hon och familjen ville få begrava hela Wilmas kropp, som fortfarande saknas och som inte hittats trots omfattande sökarbete.

– Jag vill att den som har gjort så här säger vart han gjort av Wilma. Om inte för oss föräldrar så för hennes småsyskons skull. Vi kan inte begrava henne. Vi vet inte hur många delar som finns. Det är helt omänskligt detta.

Under fredagen kommer Wilma Anderssons ex-pojkvän att förhöras i rättsalen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och skönhet - handla allt inför sommaren hos MEDS här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Liverapportering från Wilmarättegången

ÄMNEN I ARTIKELN

Mordet på Wilma, 17

Uddevalla

Mord

Våldsbrott