Arbogakvinnans advokat: ”Hon är oskyldig”

KRIM

Det finns inga bevis som binder Arbogakvinnan till brotten. Varken till mordet och mordförsöket på föräldrarna 2016 eller maken 2015, menar kvinnans advokat Amanda Hikes.

Därför, menar hon, ska åtalen ogillas och 42-åringen släppas på fri fot.

Men rätten beslutade att kvinnan ska vara kvar i häktet.

Foto: Vilhelm Stokstad/TT

I sin slutplädering berättade advokat Amanda Hikes om 42-åringen som en kvinna som redan är dömd på förhand. Om en polisutredning som inte har bedrivits opartiskt och där polis och åklagare redan från början bestämt sig för att hon är skyldig till brotten. Och där alla har blivit påverkade av mediarapporteringen av fallet.

– Trots att det inte finns någon teknisk bevisning som binder (42-åringen) till brottsplatsen, så påstår åklagaren att det är hon som har gjort det, sa Amanda Hikes i sin slutplädering.

Amanda Hikes pekade också på hur många gånger 42-åringens ex-pojkvän har ändrat sin historia. Hon säger att tidslinjen om vad som hände på kvällen för sommarstugemordet och som åklagaren har målat upp i rätten inte stämmer. Hon menar att ex-pojkvännen ensam har utfört mordet och mordförsöket. Motivet skulle ha varit pengar. Han hade fått för sig att 42-åringen skulle få ärva tio miljoner om föräldrarna dog, pengar som sedan skulle komma honom till dels när han gifte sig med 42-åringen.

– Han har ju berättat för andra att han tänkte döda henne också, sa Amanda Hikes i slutpläderingen.

Även i delen som gäller maken som drunknade utanför sommarstugan i augusti 2015, menade advokat Hikes att 42-åringen är oskyldig. Hon pläderade att rätten måste komma ihåg att det är åklagaren som ska kunna bevisa det som har hänt. Det ligger inte på 42-åringen att förklara sig. Och i en indiciekedja ska varje sak kunna styrkas.

– Här vet man inte ens hur och när han dog, sa Hikes i sin slutplädering.

ARTIKELN HANDLAR OM