Åtalas för mord på sina föräldrar

KRIM

Den 38-årige mannen knivhögg sina föräldrar till döds.

I dag åtalades han för dubbelmordet.

– Han begick gärningarna med uppsåt, säger åklagare Ann-Marie Green.

1 av 3 | Foto: Markus Eriksson

Det var i slutet på juli 2016 som den 38-årige mannen, enligt åtalet, gick hem till sina föräldrars radhus i Sollentuna och där knivskar dem till döds.

Mamman ska enligt uppgifter till Aftonbladet ha mördats inne i huset. Pappan hittades utanför bostaden av chockade privatpersoner.

Länge försökt få hjälp

Föräldrarna, som var i 75-årsåldern, ska länge ha försökt få hjälp för sin son som de blivit allt räddare för.

– Det enda de ville var att han skulle få hjälp genom psykiatrin men det är svårt när någon är vuxen och själv inte vill bli hjälpt. Det här var två underbara föräldrar som verkligen har ställt upp på sin son, så uppfattade jag dem. Det är fruktansvärt tragiskt, berättade advokat Lisa von Trier, som var målsägarbiträde åt mamman, när sonen ställdes inför rätta för misshandel av henne i mars 2016.

38-åringen hade också kontaktförbud mot sin mamma, ett kontaktförbud han redan överträtt flera gånger. Han ska enligt den tidigare utredningen ha blivit allt mer paranoid och börjat anklaga mamman för att förgifta honom.

”Flertal stickskador”

Den 27 juli förra året begav han sig till föräldrarnas hem och enligt åtalet dödade han först sin mamma genom att orsaka henne ”ett flertal stickskador och skärsår på kroppen”.

Därefter dödade han sin pappa genom att med ett stickvapen hugga honom i bröstet.

Mannen åtalas också för olaga frihetsberövande och olaga hot mot sin egen son, efter att ha kidnappat honom under fyra timmar samma dag som morden begicks.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sollentuna